Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας: Εμείς προγραμματίσαμε 15.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε μια τριετία.

Η κυβερνητική πολιτική την εποχή της πανδημίας έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην εκπαίδευση και έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές ανισότητες......

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο με υγειονομική ασφάλεια.

Η κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και κάνει τη ζωή στους μαθητές πιο δύσκολη, με αλλεπάλληλους εκπαιδευτικούς φραγμούς, όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που αποκλείει από αυτά σχεδόν 25 χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου.

Με μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση εξήγγειλε τον διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη.

Όλοι γνωρίζουν όμως τι έγινε στη δημόσια εκπαίδευση αυτής της χώρας την τελευταία δεκαετία σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους διορισμούς:

Έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2010 έως το 2015 ήταν η δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού πάνω από 30%, η διαθεσιμότητα – απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών, ο μη διορισμός ακόμα και επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, η σκληρή τιμωρητική αξιολόγηση και η υποχρεωτική αργία, που είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στα σχολεία, και το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις πάνω από 2.000 σχολικών μονάδων.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια για να σταματήσουν, μεταξύ των άλλων δεσμεύσεων, και οι απαγορεύσεις διορισμών και καθιέρωσε ένα νέο δίκαιο και μόνιμο σύστημα διορισμών (με ίδιους πίνακες για αναπληρωτές και μόνιμους) καταργώντας το ν.3848/10 και δίνοντας πολλαπλάσια αξία μορίων στην προϋπηρεσία, καταργώντας τον μισητό στους εκπαιδευτικούς αλλά και αναξιόπιστο γραπτό διαγωνισμό.

Προγραμμάτισε, αμέσως με την έξοδο από τα μνημόνια, 15.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε μια τριετία.

Προχώρησε επίσης σημαντικά τις διαδικασίες για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση για το 2019 (προϋπολογισμός 2019) και προετοίμασε την προκήρυξη για τους διορισμούς του 2020 και 2021 (πράξη Υπ. Συμβουλίου, χρηματοδότηση από το νέο μεσοπρόθεσμο και υποβολή αιτήματος στο ΑΣΕΠ).

Ο προγραμματισμός των 15.000 μόνιμων διορισμών  στη δημόσια εκπαίδευση και η κατάργηση του ν.3848/10, που τόσο την ταλαιπώρησε, είναι έργο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η υπουργός Παιδείας είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καθυστέρηση των διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην προκήρυξη διορισμού των 5.250 εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το Σεπτέμβριο του 2020 και είχε ήδη ζητηθεί από τον  ΑΣΕΠ από τον Ιούνιο του 2019 να προχωρήσει στην σχετική προκήρυξη.

Αυτή η ολιγωρία φυσικά δημιούργησε πολλά προβλήματα σε σχολικές δομές, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Φωκίδα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα προβλήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Λιδωρικίου, αλλά και στο Γυμνάσιο Δεσφίνας, όπως με σχετικό δελτίο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας, είχε επισημάνει.

Η προσπάθεια οικειοποίησης των προσλήψεων, αλλά και η μετάθεση των ευθυνών για καθυστερήσεις και ολιγωρία, στον ΣΥΡΙΖΑ, από μεριάς της κυβέρνησης, με αλλεπάλληλες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, χωρίς να λέει λέξη για το πώς, πότε και από ποιους προγραμματίστηκαν και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι, δεν θα περάσει. 

 Οι εκπαιδευτικοί και οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν,

Το ποντάρισμα της ΝΔ, αλλά και της κα υπουργού, στο μήνυμα που θα μεταδώσουν τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ, δεν είναι αρκετό για να αντιστρέψουν τα γεγονότα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας θα συνεχίσει να προβάλλει και τα επόμενα χρόνια την αναγκαιότητα ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς επιπλέον καθυστέρηση και να υποστηρίζει τις σχετικές διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

                                                      Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου