Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Για την κατάσταση που έχει περιέλθει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ιτέας


 Τις συνέπειες της πρόσφατης αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ βιώνουν τις τελευταίες μέρες με άσχημο τρόπο οι κάτοικοι της Ιτέας και της Κίρρας. Το υποκατάστημα της Ιτέας έχει απομείνει με έναν μόνιμο υπάλληλο που αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στην διεκπεραίωση της αλληλογραφίας, ενώ για διανομή στα σπίτια, ούτε λόγος να γίνεται...... Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες γράμματα και δέματα να συσσωρεύονται στην αποθήκη του υποκαταστήματος και οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής να υφίστανται αφάνταστη ταλαιπωρία. Επιπλέον, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, χιλιάδες λογαριασμοί κάθε είδους να καταστούν ληξιπρόθεσμοι, αφού οι αποδέκτες τους δεν πρόκειται να τους πάρουν εμπρόθεσμα στα χέρια τους… 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, ούτε πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο ή ιδιαιτερότητα της περιοχής που με μια καλύτερη διαχείριση θα ξεπεραστεί, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων στο Δήμο και στην περιοχή. Πολύ περισσότερο δεν αποτελεί «αναγκαίο κακό» προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους τα ΕΛΤΑ, όπως προπαγανδίζει δεξιά κι αριστερά ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού.

Είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων για την «απελευθέρωση της αγοράς» των ταχυδρομικών υπηρεσιών και την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε αυτό το πλαίσιο τα ΕΛΤΑ απαξιώθηκαν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια, λειτουργώντας με μοναδικό γνώμονα το κέρδος στον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρίες του κλάδου για την αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά. Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής που στηρίζεται στην εντατικοποίηση της εργασίας, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με μεροκάματα πείνας και παντελή απουσία μέτρων ασφάλειας ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων, τα ζήσαμε χαρακτηριστικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπου οι εταιρίες ταχυμεταφορών και ταχυδρομείων «πέταξαν λευκή πετσέτα», αδυνατώντας να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο της περιόδου. Απώτερο κυβερνητικό στόχο για τα ΕΛΤΑ, αποτελεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους, η είσοδος νέου στρατηγικού επενδυτή που θα εξαγοράσει την κερδοφόρα εταιρεία, για την οποία ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ολόκληρες περιουσίες. 

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησε παραπέρα τη στρατηγική αυτή εντάσσοντας τα ΕΛΤΑ στο «Υπερταμείο», όσο και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Η οποία ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από κει που τ’ άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σήμερα στην απόλυση επιπλέον 2.000 εργαζομένων και στο κλείσιμο 215 καταστημάτων ανά την Ελλάδα, μειώνοντας έτσι τις υπηρεσίες για γράμματα και δέματα και αυξάνοντας το κόστος τους για τον λαό, σε μία περίοδο μάλιστα που αυξάνονται ραγδαία το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι ανάγκες για πρόσληψη εργαζομένων.  

Άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιτέα, στελεχώνοντάς το με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του.

Ο Δήμος Δελφών και η ΔΕΥΑ που ετοιμάζεται να εκδώσει λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης να μεριμνήσουν για την παράδοσή τους έγκαιρα σε όλους τους καταναλωτές που εξυπηρετεί το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιτέα και δεδομένων των συνθηκών, να δώσουν όση παράταση χρειάζεται στο χρόνο αποπληρωμής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου