Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Δράση 1ου Νηπιαγωγείου Ιτέας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από 14 Νηπιαγωγεία της Ελλάδας στέλνουν μήνυμα δυνατό:...

«Με ένα κεράκι για ευχή να σώσουμε αυτήν τη Γη…»

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 τα παιδιά,  οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από 14 Νηπιαγωγεία της χώρας:

100o Νηπιαγωγείο Αθηνών, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, Νηπιαγωγείο Εκκλησοχωρίου Έδεσσας, 7ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 1ο Νηπιαγωγείο Ιτέας, 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου, Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, Νηπιαγωγείο Λουτρών Αιδηψού, 3ο Νηπιαγωγείο Πανοράματος, 8ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου,

 που συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα με τίτλο 

«Από τη γη ως το φεγγάρι…και πίσω»,

πήραν μέρος την δράση Η Ώρα της Γης!

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30'μ.μ. έως τις 9:30'μ.μ., ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, σε μία εκδήλωση στην οποία έσβησαν τα φώτα. Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8F%CF%81%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B7%CF%82

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου