Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Σκάνδαλο Cisco και τηλε -"εκπαίδευση"

Σκανδαλώδης εισβολή της αμερικάνικης πολυεθνικής Cisco στην εκπαίδευση

          2.000.000 (!!!) ευρώ και προσωπικά δεδομένα 

                            1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων

για να νομιμοποιήσουν και μονιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση.....

Η Κεραμέως παραπλανούσε συνειδητά την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία και με θράσος διαφήμιζε ότι η τηλεκπαίδευση «δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο» και ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αξιοποίησης στοιχείων από την χρήση των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών».  Τα ψέματα της Κεραμέως στη βουλή .  

Η ευγενική «δωρεά»  της αμερικάνικης Cisco δεν ήταν τελικά δωρεά … κόστισε 2εκ. ευρώ “ζεστό χρήμα” με απευθείας ανάθεση (ανά έτος φυσικά) και την κατάφωρη παραβίαση- κοινώς πούλημα- των προσωπικών μας δεδομένων.

Το υπουργείο στοχοποίησε διαδικτυακά μια ολόκληρη γενιά παιδιών όλων των βαθμίδων! Μέσα στα ίδια μας τα σπίτια, μέσα από τους υπολογιστές μας, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μας τις οικογένειες, η κυρία Κεραμέως, χωρίς ίχνος ντροπής και ήθους, μας μετέτρεψε και εμάς και τους μαθητές μας σε εμπορεύσιμο προϊόν!

Σε 172 σελίδες σύμβαση, τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίου μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, έχουν καταγραφεί χωρίς την συναίνεσή μας και μπορούν να διατηρούνται για 7 χρόνια μετά τον τερματισμό χρήσης της πλατφόρμας! Τα συγκεκριμένα δεδομένα μας η Cisco μπορεί να τα πουλάει όσες φορές θέλει και να τα επεξεργάζονται άλλες εταιρείες, όπως η Amazon, facebook, google,  η Algolia και ο Εύρος (άφαντη εταιρεία στο διαδίκτυο), κάπου στη Βιρτζίνια, το Οχάιο και το Όρεγκον. 

Η εταιρία απομυζά αμύθητα κέρδη από τα ψηφιακά “αποτυπώματα” της δραστηριότητας των χρηστών στο διαδίκτυο. Έτσι τα 2εκ. ευρώ της σύμβασης φαντάζουν ως φιλοδώρημα! Για αυτό και το Υπουργείο επέμενε να χρησιμοποιείται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά μόνο η συγκεκριμένη πλατφόρμα και καμία άλλη. 

Αυτά τα λεγόμενα «μεταδεδομένα» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες για να αναλυθεί η συμπεριφορά των ατόμων, να γίνει αντιληπτή η προσωπικότητά τους και άρα να τους πουλήσουν πράγματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.  Το 2018 αίσθηση είχε προκαλέσει το σκάνδαλο της Κέιμπριτζ Αναλίτικα, όταν τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών είχαν χρησιμοποιηθεί υπέρ της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.


Πόσο σαθρή και ψεύτικη ήταν η επικοινωνιακή φιέστα της τηλεκπαίδευσης που έστησε το Υπουργείο!

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ έχουν εγκαταλείψει στα σκοτάδια της τηλεκπαίδευσης, του εγκλεισμού και της απομόνωσης  μαθητές και εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας πλήρως για τα μορφωτικά αδιέξοδα, τις  ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες μιας ολόκληρης γενιάς.  Τι σχέση  έχει όλο αυτό με τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της Δημόσιας Εκπαίδευσης; Οι πανηγυρισμοί της Κεραμέως και του ΥΠΑΙΘ για την υποτιθέμενη ενίσχυση των δομών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) ήταν χάντρες και καθρεφτάκια. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή εκπαιδευτική πράξη, την άμεση παιδαγωγική και ψυχική – συναισθηματική σχέση ανάμεσα σε μας και τους μαθητές μας.  Προκλητικά αγνόησαν τα αιτήματα του κλάδου για να παρθούν μέτρα ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια. Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Μαντέψτε! Ποτέ δεν ήρθε φυσικά και η συμμόρφωση που είχε ζητήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την τηλεκπαίδευση με την Cisco Webex Meetings, ενώ είχε δώσει προθεσμία 3 μηνών.

 Η τέχνη της εξαπάτησης και των προμελετημένων ψεμάτων  από μέρους του Υπουργείου αγγίζει τα όρια της τελειότητας.  Μετά τους 17 μαθητές μέσο όρο στα τμήματα, τις μάσκες αερόστατα , την τηλεκπαίδευση κ.τ.λ. ήρθε και η σύμβαση με την CISCO που επιβεβαιώνει με  εκκωφαντικό τρόπο ότι η κυβέρνηση θέλει κάθε κύτταρο εκπαιδευτικού , μαθητή να μετατραπεί σε εμπορεύσιμο και κερδοφόρο προϊόν για τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις. 

Αλήθεια, αυτά τα 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που σας στοίχισε η διαβόητη πλατφόρμα «παιδιά, με ακούτε;», «κυρία δεν έχω μικρόφωνο» πόσους συναδέλφους, που ακούνε, αγκαλιάζουν, εμπνέουν, στηρίζουν τα παιδιά-ήρωες σε αυτούς τους νοσηρούς καιρούς, θα μπορούσατε να διορίσετε κ. Κεραμέως; Και αν, από όσο διαβάζουμε, αυτό το ποσό αφορά σε ετήσια πληρωμή, πόσα σχολεία και εκπαιδευτικό υλικό θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας; 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δεν σας καταγγέλλουμε απλώς και δεν απαιτούμε μόνο την παραίτησή σας κ. Κεραμέως. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της σύμβασης του αίσχους και την επιστροφή των μαθητών μας στις τάξεις τους με 2.000.000 ευρώ για διορισμούς εκπαιδευτικών, για τα σχολεία μας! 

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ Η ΤΗΛΕ-«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

  • Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με ασφαλείς όρους. Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων       εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών

(μείωση του αριθμού των μαθητών στη μέση και μέχρι το ανώτερο 12-15 μαθητές εύρεση διαθέσιμων νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία, μείωση της ύλης και  λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις, μέτρα για τον αερισμό των αιθουσών. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος. Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, συνεχή τεστ και ιχνηλάτηση, ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού) 

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε αντίστοιχες καταγγελίες και από κοινού να κινηθούμε με κάθε πρόσφορο μέσο, κινηματικό και νομικό, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καταγγελία της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας για σύμβαση Cisco-Webex

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου