Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Έργα από χρήματα των Α.Π.Ε. στις Κοινότητες Πεντεορίων και Βουνιχώρας

Π. Ταγκαλής: «Αξιοποιούμε ανενεργούς πόρους και απονέμουμε δικαιοσύνη»....

Ο Δήμος Δελφών προχώρησε πρόσφατα στη δρομολόγηση δύο παρεμβάσεων στις Κοινότητες Πεντεορίων και Βουνιχώρας, αξιοποιώντας χρήματα που προέρχονται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Στόχος είναι η άμεση υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, που αφορά σε Κοινότητες του Δήμου, απορροφώντας πόρους οι οποίοι προέρχονται από τις εν λόγω πηγές, και οι οποίοι για χρόνια παρέμεναν ανενεργοί.  

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση εξοπλισμού για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση μέσω wi-fi στο διαδίκτυο στην Κοινότητα Πεντεορίων. Με κέντρο το κοινοτικό κατάστημα, τοποθετήθηκε επιπλέον εξοπλισμός ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο στους κοινόχρηστους χώρους της Κοινότητας (κεντρική πλατεία, παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ). Ο προϋπολογισμός ανήλθε στο ποσό των 3.745,30 ευρώ και η χρηματοδότηση προήλθε από τα έσοδα των ΑΠΕ της Κοινότητας Πεντεορίων.

Επίσης, υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή του παλαιού κοινοτικού καταστήματος της Κοινότητας Βουνιχώρας. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με ισόγεια προσθήκη συνολικής επιφανείας 106,16 τμ, στο οποίο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευής (οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές κλπ) ώστε να καταστεί λειτουργικό και να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της Βουνιχώρας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 50.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προήλθε από τα έσοδα των ΑΠΕ της Κοινότητας Βουνιχώρας.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλης, με αφορμή τα παραπάνω έργα δήλωσε: «Στόχος του Δήμου Δελφών είναι η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, μεταφράζοντάς τους σε σημαντικές παρεμβάσεις. Τα έσοδα από τις ΑΠΕ, τα οποία για χρόνια παρέμεναν ανενεργά, επιστρέφουν με τη μορφή έργων στις Τοπικές Κοινότητες που τα δικαιούνται. Με αυτό τον τρόπο, εκτός του ότι βελτιώνονται υπηρεσίες και υποδομές, ταυτόχρονα απονέμεται και δικαιοσύνη προς τους κατοίκων των περιοχών οι οποίες φιλοξενούν τις ΑΠΕ. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα συνεχιστούν άμεσα και στις υπόλοιπες Κοινότητες».  

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου