Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση μελέτης του 2ου κυττάρου στο Χ.Υ.Τ. Άμφισσας


 Π. Ταγκαλής: «Μεριμνούμε σήμερα για να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον».....

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε η μελέτη κατασκευής του 2ου κυττάρου στο Χ.Υ.Τ. Άμφισσας, μετά από απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η δημόσια χρηματοδότηση της εν λόγω παρέμβασης θα ανέλθει στο ποσό των 464.118,88 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η πράξη περιλαμβάνει το υποέργο με τίτλο «Μελέτες Επέκτασης ΧΥΤΥ Άμφισσας» και αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή του έργου της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Άμφισσας καθώς και των αναγκαίων συνοδών έργων αυτού (εσωτερική οδοποιία κ.α.). Η επέκταση προβλέπεται να χωροθετηθεί σε όμορη έκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΥ και κρίνεται αναγκαία καθώς μέσω αυτής θα εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος δυνατός χρόνος παροχής των υπηρεσιών αποκομιδής των απορριμμάτων, συμβάλλοντας επίσης και στην ορθή λειτουργία της μονάδας κομποστοποίησης. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την παραπάνω ένταξη δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών επιδεικνύει στην πράξη έως σήμερα ότι έχει τόσο Περιφερειακή όσο και Εθνική συνείδηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Παράλληλα, όμως, στοχεύει μακροπρόθεσμα, μεριμνώντας εγκαίρως για το σχεδιασμό του 2ου κυττάρου του Χώρου Υγειονομικής Ταφής του Δήμου μας, εξασφαλίζοντας μέσω αυτού τη διάρκεια ζωής του. Η χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκούς πόρους ήρθε μέσα από την αγαστή συνεργασία που έχουμε με το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την πολύτιμη στήριξη για την επιτάχυνση των διαδικασιών από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή η συνεργασία θα μας οδηγήσει στο μέλλον και σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».  

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου