Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ COVID ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

Στην…ελαιοσυγκομιδή αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς μερίδιο ευθύνης για την επέκταση των μολύνσεων από κορονοϊό η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγαγγέλου, η οποία συμμετείχε στην σημερινή επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.....

Μια άποψη που πλήττει ευθέως -και ενδεχομένως στον πυρήνα τους σε πολλές περιπτώσεις- τα ούτως ή άλλως χειμαζόμενα εισοδήματα στην περιοχή από τις συνέπειες του loockdowwn για πολλές οικογένειες που ποντάρουν για τη στρατηγική επιβίωσής τους στην ελαιοκαλλιέργεια, είτε για το βιοπορισμό ή την ενίσχυση εισοδημάτων. 

Χαρακτηριστικά είπ Β. Λιμού ανέφερε «Αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα. Κύρια χαρακτηριστικά η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αύξηση σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει όπως Φωκίδα, Μεσσηνία, Λέσβος και Κρήτη και ίσως να σχετίζεται με τη συγκομιδή ελιάς».

Και προσέθεσε: «Συνεχίζεται η αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ με το σύστημα να πιέζεται. Φαίνεται ότι είμαστε στο πικ του δεύτερου κύματος. Σημαντική αύξηση των ανθρώπων που χάθηκαν. Η αύξηση των νοσηλευομένων είναι ανάλογη με τα κρούσματα, δεν φαίνεται να είναι αυξημένη η θνητότητα. Ο μεγάλος όγκος των ασθενών είναι 15 με 55.

Με δεδομένη την συγκεκαλυμμένη μεν αλλά σαφή απόδοση ευθυνών στους ελαιοπαραγωγούς για την επέκταση των λοιμώξεων στην Παρνασσίδα, αλλά και την ανάπτυξη αρνητικών αυτοματισμών στην τοπική κοινωνία για το ποιος φταίει για την υγειονομική βόμβα που έσκασε στην περιοχή, με άλλους να στοχοποιούν πόλεις και χωριά και άλλους ηλικιακές ομάδες, και άλλους συγκεκριμένους επαγγελματικές ομάδες, ενδιαφέρον έχει ποια είναι η άποψη των αιρετών εκπροσώπων της περιοχής για την συγκεκριμένη θέση που προβλήθηκε σήμερα, καθώς και από ποια επιστημονικά δεδομένα τεκμηριώνεται.

Το μόνο που έλειπε από τη δημόσια ατζέντα της Φωκίδας μαζί με την επέκταση της πανδημίας να επεκτείνεται και η στοχοποίηση επαγγελματικών ομάδων και κοινωνικών υποσυνόλων…

 

2 σχόλια:

  1. Ααν παίρνουμε τα μέτρα μας, δηλαδή να χρησιμοποιουμε κατάλληλη προστατευτικη μάσκα και να στεκόμαστε όσο είναι δυνατόν σε απόσταση από τους συνεργάτες μας, θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα; πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ότι είναι φορείς του ιού και τον μεταδίδουν από αμέλεια, όπως και αυτοί που από αμέλεια τους <.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέθανε απο κορωνοιο ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

    Ηταν ένας από τους ιεράρχες που είχε πάρει μέρος στην δοξολογία του Αγ. Δημητρίου, μετά την οποία είχε ξεσπάσει σάλος για την μη τήρηση μέτρων ασφαλείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή