Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ Για την εξέλιξη της πανδημίας στη Φωκίδα


 Ο κορωνοϊός «κάνει πάρτι» σε Άμφισσα, Ιτέα και Γαλαξίδι. Ολόκληρη η Φωκίδα βρίσκεται στο «κόκκινο», με πάνω από 100 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ. ....Η διασπορά στους χώρους εργασίας, στις παραγωγικές ηλικίες στους βωξίτες, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στον επισιτισμό, σε δημόσιες υπηρεσίες, στην εκπαίδευση, στο νοσοκομείο είναι ανεξέλεγκτη. Σε μαζικούς χώρους εργασίας δηλαδή, όπου επί της ουσίας τα όποια μέτρα προστασίας, ακόμα και αυτά τα πρωτόκολλα – λάστιχο του ΕΟΔΥ δεν εφαρμόζονται και δεν ελέγχονται από κανέναν, με την Επιθεώρηση Εργασίας να είναι άφαντη.

Όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια, οι υπάλληλοι και τα φερέφωνά τους στην τοπική διοίκηση να αποσιωπήσουν τα κρούσματα για να μην θιγούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών του τόπου, πλέον η κατάσταση δεν μπορεί να κρυφτεί. Βοά η πραγματικότητα.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Άμφισσας είναι τραγική και επικίνδυνη για τις ζωές όλων, εργαζομένων υγειονομικών και του λαού συνολικά, καθώς πλέον γίνεται εκ των πραγμάτων νοσοκομείο covid-19. Όλα τα Νοσοκομεία των γειτονικών νομών γεμίζουν και έτσι πλέον θα περιθάλπονται κι εδώ περιστατικά covid-19 σύμφωνα με τις τελευταίες εντολές του Υπουργείου. Θα περιθάλπονται όμως σε ένα Νοσοκομείο χωρίς το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό (παθολόγοι, πνευμονολόγοι), δίχως θάλαμο αρνητικής πίεσης, με τις 3 μονάδες αυξημένης φροντίδας να μην έχουν το απαιτούμενο εκπαιδευμένο προσωπικό να τις λειτουργήσει. Ουσιαστικά το μετατρέπουν σε αποθετήριο ψυχών. Όσοι είναι τυχεροί απ’ όσους νοσηλευτούν, «θα την βγάλουν καθαρή». Το επόμενο βήμα είναι να μας αφήνουν σπίτια μας να αναρρώσουμε μόνοι μας ή να πεθάνουμε. Να μην τους πιάνουμε χώρο και τους «χαλάμε» την εικόνα και τις στατιστικές. 

Τα τεστ γίνονται με το σταγονόμετρο, μόνο σε όσους ασθενήσουν ή παρουσιάσουν συμπτώματα. Ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος στην περιοχή που αυτός έβαψε κόκκινη, λες και δεν τρέχει τίποτα, όλα πάνε καλά. Ακόμα και τα 150 – 200 rapid τεστ που έκανε η Περιφέρεια σε επαφές κρουσμάτων αυτές τις μέρες, μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης. 

Η μαγική εικόνα που προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν πριν δύο βδομάδες ο βουλευτής της ΝΔ του Νομού και ο διοικητής του Νοσοκομείου, με το σιγοντάρισμα των τοπικών δημάρχων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι τάχα είμαστε θωρακισμένοι μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Με τις συνέπειες όμως, να τις πληρώνει βαριά ο λαός της Φωκίδας με την υγεία και τη ζωή του. Και έχουν το θράσος να απαιτούνε να βάλουμε πλάτη σε μια εγκληματική διαχείριση, να μην ακούγεται καμία διαφορετική φωνή, να μην γίνεται καμία κριτική στην πολιτική τους.  

Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε. Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά στη δημόσια υγεία οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προς όφελος του κεφαλαίου, την εμπορευματοποίηση της υγείας. 

Είναι όλοι τους επικίνδυνοι για τα συμφέροντα, την υγεία και τη ζωή της λαϊκή οικογένειας.

Ο λαός να μη δείχνει καμία εμπιστοσύνη στα λόγια και στις πράξεις τους. Οφείλει να ξεμπερδέψει με αυτούς και το σάπιο σύστημά τους μια ώρα αρχύτερα. Να παλέψει και να διεκδικήσει κι εδώ στη Φωκίδα:

Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία για να ικανοποιηθούν και οι άλλες ανάγκες που υπάρχουν και να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα της μιας νόσου. Ενίσχυση του Νοσοκομείου της Άμφισσας με παθολόγους, πνευμονολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό που είναι σήμερα απαραίτητο όσο ποτέ.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Μαζικά τεστ παντού, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Φωκίδας για να σταματήσει η εξάπλωση. Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως τα γηροκομεία.

Μέτρα τώρα στα σχολεία με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού που χρειάζεται για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου