Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΦΘΩΤΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α

Για την αυριανή απόφαση της δίκης της «Χρυσής Αυγής»

«Δεν είναι αθώοι»

Αύριο δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα. ....

Αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία στη χώρα μας, στην Ευρώπη, παγκοσμίως.

Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση του Εφετείου για τη «Χρυσή Αυγή».

Εδώ και πολλές μέρες τα social media έχουν κατακλυστεί από τα συνθήματα: «Δεν είναι αθώοι» - «Οι ναζί στη φυλακή». Οι δρόμοι της χώρας ντύνονται με τα ίδια συνθήματα τα οποία ζητούν την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και την ανάδειξη του πολιτικού μορφώματος σε εγκληματική οργάνωση.

Η διεθνής ακροδεξιά έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Εφετείο.

Δίκες ναζιστικών εγκλημάτων έχουν υπάρξει βέβαια πολλές. Το ιδιαίτερο είναι πως στην Ελλάδα οι δίκες αυτές συνδέθηκαν με μία πολιτική οργάνωση με κοινοβουλευτικό μανδύα. Για το λόγο αυτό πολλοί δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο αναφέρονται σε  αναλογίες της δίκης με τη δίκη της Νυρεμβέργης.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπερναν την απάνθρωπη θεωρία τους στην ελληνική κοινωνία, που ξεχείλιζαν μίσος, ρατσισμό, ξενοφοβία και πατριδοκαπηλεία, που ασκούσαν βία, που πραγματοποιούσαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στις γειτονιές, που σκορπούσαν τον τρόμο, που ξυλοκοπούσαν δολοφονικά συνδικαλιστές, που κυνηγούσαν μετανάστες, που δολοφονούσαν, βρίσκονται μπροστά στη δικαιοσύνη.

Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι αθώοι. Είναι ένοχοι. 

Χιλιάδες αντιφασιστικές δράσεις κλείνουν αύριο το δικό τους πρώτο κύκλο. 

Οφείλουμε όμως να μην εφησυχάζουμε. Να αντιμετωπίζουμε καθημερινά και αποφασιστικά τις αιτίες που έθρεψαν αυτό το τέρας. 

΄Ένα τέρας που το έχουμε γνωρίσει στα χρόνια της κατοχής, που το αντιπαλεύουμε τιμώντας παράλληλα τους χιλιάδες δολοφονημένους στα εκτελεστικά χιτλερικά αποσπάσματα, στην Υπάτη, στο Γοργοπόταμο, στο Κούρνοβο, στο Δίστομο και στην Καισαριανή κ.α. 

΄Ένα τέρας που μας φόρεσε την επταετή δικτατορία. 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η δικαστική εξουσία θα επιτελέσει το ύψιστο καθήκον της.

Θέλουμε δικαιοσύνη για το θάνατο του Παύλου Φύσσα και όλα τα θύματα της Χ.Α 

Η αρχή του τέλους της αυριανής απόφασης δεν σηματοδοτεί και το τέλος της μάχης με τον φασισμό, το ναζισμό και τις πολιτικές που τα θρέφουν. Θα ηττηθούν αν όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βλέπει καθημερινά και καθαρά τον εαυτό του μέσα στον καθρέφτη της δημοκρατίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλες και όλους, τα μέλη, τους φίλους του και κάθε δημοκρατικό πολίτη, στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να υψωθεί από όλες και όλους φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου