Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Επαναλειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός Επταλόφου μετά το 1999

Π. Ταγκαλής: «Συνεχίζουμε τις σημαντικές εργασίες με το μικρότερο δυνατό κόστος».....

Ο Δήμος Δελφών με στοχευμένες παρεμβάσεις προχώρησε στην επισκευή και επαναλειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Επταλόφου, ο οποίος από το 1999 ήταν ανενεργός, παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης. Πλέον, με το σύνολο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες κόστισαν λιγότερο από 10.000 ευρώ, τόσο ο εξοπλισμός, όσο και οι εγκαταστάσεις επιτελούν στο έπακρο την «αποστολή» τους, επανερχόμενος-ες στην κανονικότητα. 

Πιο συγκεκριμένα, και προς ενημέρωση των δημοτών, καταρχάς έγιναν εργασίες καθαρισμού του χώρου, καθώς επικρατούσε πυκνή βλάστηση, ενώ τα κτίρια ήταν γεμάτα ακαθαρσίες αιγοπροβάτων. Βάσει της τεχνικής έκθεσης που παραδόθηκε στο Δήμο Δελφών μετά την αυτοψία στο χώρο και τον έλεγχο της κατάστασης που επικρατούσε, παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων σημαντικά προβλήματα στα εξής: 

 Στο σύστημα εισόδου και προεπεξεργασίας οι αντλίες ήταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα τα λύματα να βγαίνουν με υπερχείλιση στο περιβάλλον. Επίσης το σύστημα εκσχάρωσης ήταν εκτός λειτουργίας, θαμμένο με φερτά υλικά, όπως και η λεκάνη εξάμμωσης. 

 Στο σύστημα αερισμού οι φυσητήρες είχαν ελαττωματική λειτουργία, ενώ η λεκάνη αερισμού ήταν γεμάτη φερτά υλικά. 

 Στην κυκλική δεξαμενή καθίζησης, η οποία ήταν επίσης εκτός λειτουργίας.

 Εκτός των παραπάνω, βάσει πάντα της τεχνικής έκθεσης που συντάχθηκε, δεν υπήρχαν αντλίες απόρριψης λάσπης, εκτός λειτουργίας ήταν επίσης η δεξαμενή πάχυνσης (η οποία δεν είχε δουλέψει ποτέ και στον πυθμένα της δεν υπήρχε στεγανότητα), το σύστημα εξόδου ήταν φραγμένο με φερτά υλικά, ενώ τέλος εκτός λειτουργίας ήταν και ο πίνακας αυτοματισμού.

Η εν λόγω κατάσταση με το σύνολο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από την εξειδικευμένη εταιρεία που ανέλαβε το έργο άλλαξε άρδην, καθιστώντας τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό πλήρως λειτουργικό, ενώ και ο χώρος εγκαταστάσεων καλλωπίστηκε με τις απαραίτητες παρεμβάσεις.   

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωση του εξέφρασε καταρχάς τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Βιολογικός Καθαρισμός Επταλόφου, σημειώνοντας: «Η εικόνα των εγκαταστάσεων που παραλάβαμε δεν τιμά κανένα και δεν γινόταν να παραμείνει έτσι». «Πράξαμε το αυτονόητο, που όμως δυστυχώς για την περιοχή υπήρξε ζητούμενα για πολλά χρόνια, αποκαθιστώντας τη λειτουργία μίας πολύ σημαντικής περιβαλλοντικής υποδομής», πρόσθεσε ο κ. Ταγκαλής, καταλήγοντας: «Άξιο αναφοράς, όμως, είναι και το ότι ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α., το σύνολο των πολύ σημαντικών εργασιών έως και σήμερα τις πραγματοποιεί είτε με ίδια μέσα είτε με κόστος πολύ χαμηλότερο από αυτό που υπάρχει στην αγορά, πετυχαίνοντας παράλληλα και τον στόχο της εξοικονόμησης χρημάτων».  

Από το Γραφείο Δημάρχου




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου