Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

 Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση,....
βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και στη Νέα Αρτάκη. Σε δήλωσή του ο Κώστας Μπασδέκης σημειώνει:
«Στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας ζούμε το τελευταίο 24ωρο τη συνέχεια των συνεπειών των περσινών και προπέρσινων καταστροφικών πυρκαγιών και μάλιστα με τον πιο δραματικό τρόπο. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 5 νεκροί, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και καλλιέργειες πλημμυρισμένες, μεγάλες ζημιές σε υποδομές στο οδικό δίκτυο και στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.
Κι όμως αυτός ο κίνδυνος είχε επισημανθεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους από συλλόγους της περιοχής, από τους κατοίκους, από τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ που ανέδειξαν το πρόβλημα και τους κινδύνους που εγκυμονούσε αμέσως μετά τις πυρκαγιές, με συγκέντρωση στα Ψαχνά με την παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δ. Κουτσούμπα, με ερωτήσεις στη βουλή, με παρεμβάσεις στο περιφερειακό και τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια, και με απαίτηση να υλοποιηθούν μια σειρά από έργα υποδομής, αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της περιοχής. Η εμπειρία άλλωστε του λαού της Εύβοιας, ήταν πολύ πρόσφατη με τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μαντούδι το 2018 που κόστισαν και εκεί τη ζωή 2 συνανθρώπων μας αλλά και την επανάληψή τους το 2019. 
Αυτά τα έργα ούτε την προπέρσινη χρονιά ούτε πέρυσι, ούτε και φέτος πραγματοποιήθηκαν, αδιάψευστος μάρτυρας οι καταστροφικές πλημμύρες και μάλιστα σε μεγάλη έκταση.
Σήμερα μπροστά στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Ψαχνών, του Ληλάντιου Πεδίου, της Νέας Αρτάκης, δε μπορεί να προβάλλεται ως δικαιολογία η ποσότητα και το ύψος της βροχόπτωσης. Σε αυτή τη βάση είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ διά του κ. Χαρδαλιά, ότι για όλα φταίνε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» αναφερόμενος φέτος στη βροχόπτωση και όπως αντίστοιχα πέρυσι αναφέρονταν στον αέρα για τις πυρκαγιές.
Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την εγκληματική της πολιτική, μια πολιτικής που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, αποδεικνύοντας με τραγικό τρόπο ότι το «κράτος έχει συνέχεια» αφήνοντας αθωράκιστο και ανυπεράσπιστο το λαό της περιοχής από τα πλημμυρικά φαινόμενα και μάλιστα με πρόγνωση για έντασή τους, και δε μπορεί να κομπάζει για το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε περισσότερα θύματα. 
Αντίστοιχα, μεγάλες και σοβαρές ευθύνες έχει και η περιφερειακή διοίκηση της ΝΔ που είχε και τη βασική ευθύνη για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής σε σχέση με την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές αλλά και με τη θωράκιση σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Απαιτούμε άμεσα
Να κηρυχθεί ο νομός Εύβοιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές με απάντληση υδάτων και λάσπης από σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και καλλιέργειες.
Να εξασφαλιστούν χώροι διαμονής σε όσους έχουν υποστεί ζημιά τα σπίτια τους για όσο διάστημα χρειαστεί και να δοθεί έκτακτο βοήθημα σε όλες τις οικογένειες που έχουν πληγεί.
Να αποκατασταθεί άμεσα το δίκτυο ρεύματος και ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και του οδικού δικτύου προς Βορειοκεντρική και Νότια Εύβοια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου