Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Η συνεκμετάλλευση θαλάσσιων ζωνών μέρος ενός μεγάλου συμβιβασμού αστικών τάξεων

Καταψηφίζει το ΚΚΕ τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο....

Επιδιώκεται μια γενικότερη διευθέτηση στην περιοχή μέρος της οποίας είναι η συνεκμετάλλευση θαλάσσιων ζωνών στην αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο και η διχοτόμηση της Κύπρου στο πλαίσιο ενός μεγάλου συμβιβασμού αστικών τάξεων, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Σημείωσε πως το μεγάλο συμβιβασμό τον προωθούν αμερικανικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια και ότι οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο υπηρετούν αυτόν το μεγάλο συμβιβασμό, από τον οποίο κερδισμένα θα είναι τα ενεργειακά μονοπώλια και χαμένοι οι λαοί που μπαίνουν σε περιπέτεια, διότι αυτή είναι η καπιταλιστική ζούγκλα. Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις δείχνουν πως οι δυνάμεις του ευρωατλαντισμού δεν είναι της ειρήνης και της σταθερότητας, αλλά αντίπαλοι των λαών και πως η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις αστικές τάξεις και στα κόμματά τους. Σημείωσε ότι η ουσία αυτή επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από τον ψευτοκαυγά για το αν υπάρχει «εθνική στρατηγική» και πρόσθεσε ότι πυλώνες της «εθνικής στρατηγικής» είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Όπως είπε, η συζήτηση περί εθνικής στρατηγικής και ομοψυχίας γίνεται γα να θολώσουν τα νερά, για να γίνει ο λαός συνένοχος και να αφοπλιστεί.

Υπογράμμισε ότι οι σύμμαχοί σας είναι με τα δικά τους συμφέροντα και με αυτό το κριτήριο κάνουν τις επιλογές τους, σημειώνοντας ότι η τουρκική επιθετικότητα εκδηλώνεται με τη δική τους στήριξη λόγω των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων που έχουν. Σχολιάζοντας την αγανάκτηση της κυβέρνησης για τη στάση του ΝΑΤΟ, σημείωσε πως τη στρατηγική του την καθορίζουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και άλλα ισχυρά κράτη και πως αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα καθίσει στο ίδιο ΝΑΤΟικό τραπέζι με τον κ. Ερντογάν για να λάβουν αποφάσεις κατά των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου