Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Αρνητικά τα 28 τεστ των Ψηλοχωριτών που έγιναν αλλά. . . τα παράπονά τους για «ανθρωποφαγία» παραμένουν!

Τέλος καλό είχε το σίριαλ με το κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώθηκε στο Ψηλό Χωριό αφού τα 28 τεστ που έγιναν βγήκαν όλα αρνητικά.....

Παρ΄ όλα αυτά ένα παράπονο εκφράζουν κάτοικοι του Ψηλού Χωριού για τους φορείς που μπλέχτηκαν και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψηλοχωριτών Χρήστος Μητρόπουλος την Τετάρτη 19 Αυγούστου ξημερώματα ενημερώθηκε ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Βρέττας ότι διαπιστώθηκε θετικό το τεστ του covid-19, σε άτομο το οποίο έκανε ολιγοήμερες διακοπές στο Ψηλό Χωριό και είχε αναχωρήσει από το χωριό το πρωί της Κυριακής 16 Αυγούστου (Το κρούσμα καταγράφηκε και διαπιστώθηκε   θετικό στο Κέντρο Υγείας του νομού Αττικής) .
Μετά από αυτό ο πρόεδρος έρχεται σε επαφή με την πολιτική προστασία του Δήμου μας, με τον Δήμαρχο, με τον ΕΟΔΥ και με την Αστυνομία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έρχεται ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου με έναν συνάδελφο του και καταγράφουν τα ονόματα όσων έχουν φύγει από το χωριό τις τελευταίες ημέρες και όσων παραμένουν (λέγοντας ότι δεν το έχει ζητήσει κανείς αλλά να τα έχει σε περίπτωση που ζητηθούν) και μας ενημερώνει ότι είμαστε σε εθελοντική καραντίνα.

Ακολούθως φεύγει με το περιπολικό και δεν ξαναήρθε ποτέ. Ενημερώνεται ο πρόεδρος ότι την επόμενη μέρα Πέμπτη 20 Αυγούστου θα έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να κάνει 15 έως 20 τεστ σε άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Και εδώ αρχίζουν οι ανακρίβειες με δηλώσεις κάποιων και με «διασταυρωμένα» δημοσιεύματα – ότι έχει έρθει γιατρός στο χωριό και ανίχνευσε δύο θετικά κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται, ότι η αστυνομία κάνει περιπολίες στο χωριό και δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανένας».

Την επόμενη μέρα λοιπόν ήρθε μία νοσηλεύτρια έκανε διαγνωστικούς ελέγχους για covid-19 σε 28 άτομα (ήρθε κάτοικος διπλανού χωριού που τον είχε στείλει ο κος Παλασκώνης να κάνει το τεστ χρησιμοποιώντας το όνομά του – δεν έκανε τεστ τελικά) .

Την Κυριακή γνωρίζαμε ήδη ότι όλα ήταν αρνητικά και την Δευτέρα πήραμε την επίσημη απάντηση.

Αυτό που θέλω να πω, επισημαίνει ο Χρ.Μητρόπουλος, είναι ότι τα ανακριβή και όχι διασταυρωμένα δημοσιεύματα και δηλώσεις φέρανε τον φόβο σε όλη την περιοχή στιγματίζοντας χωριά και μαγαζιά που είχαν επισκεφτεί Ψηλοχωρίτες και γενικά δημιουργήθηκε ένα κλίμα ανθρωποφαγίας στην κοινή γνώμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και προσωπικής επίθεσης στον πρόεδρο του χωριού που έπραξε τα δέοντα με πολλή συνείδηση.

Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας του Δήμου ήταν απόντες, περιμένουμε ανακοίνωση του Δήμου όπως πολύ άμεσα έκανε για την Αμυγδαλιά, περιμένουμε τουλάχιστον μια συγγνώμη από αυτούς που είπαν ανακρίβειες, περιμένουμε να δημοσιευτούν τα αρνητικά αποτελέσματα των 28 τεστ που έγιναν. Και όλα αυτά όχι για το Ψηλό Χωριό αλλά για όλους ΜΑΣ.

Από τη Δημοτική Αρχή μας τόνισαν ότι ανακοινώσεις ο Δήμος για στοιχεία κορωνοϊού δεν έβγαλε ούτε βγάζει γιατί είναι άλλων αρμοδιότητα. Για το κρούσμα της Αμυγδαλιάς βγήκε προληπτικά ανακοίνωση αφού την επομένη 23 Αυγούστου γιόρταζε το Μοναστήρι του Κουτσουρού και θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή στους εκατοντάδες πολίτες που μαζικά το επισκέπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου