Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

΄΄Νέοι είστε και φαίνεσθε!΄΄ (2020) στην Κινηματογραφική λέσχη Ιτέας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
 Τετάρτη 12/8 στις 9.15μμ
«Νέοι είστε και φαίνεσθε!» (2020)
( Ποτέ δεν είναι αργά να αναστατώσεις τον κόσμο!)....

Μια ξέφρενη κωμωδία του Κρυστόφ Ντυτυρόν
 Ο γαλλικός τίτλος είναι «Vieux fourneux» (γαλλική έκφραση αντίστοιχη του «παλιές καραβάνες»).
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=CWhX1NMi7-g
Κατά τη διάρκεια της προβολής λαμβάνονται όλα τα μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως ορίζει το ΦΕΚ 3099/26-7-2020.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Τρεις παιδικοί φίλοι, πλέον στα εβδομήντα τους, έχουν κατανοήσει πως τα γηρατειά είναι o μόνος τρόπος να αποφύγεις τον θάνατο. Και είναι αποφασισμένοι να διαβούν αυτό το κατώφλι με στιλ! Ο Πιερό (ο νευρικός αναρχικός), ο Μιμίλ (ο κοσμογυρισμένος γόης) και ο Αντουάν (ο συνταξιούχος συνδικαλιστής).
Η επανένωσή τους με αφορμή την κηδεία της συζύγου του Αντουάν δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ... Όταν βρίσκει κατά τύχη ένα γράμμα, που αποκαλύπτει μια παλιά απιστία της συζύγου του, ο Αντουάν ξεκινά ένα θεότρελο ταξίδι, με αφετηρία τη γενέτειρά του, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και τελικό προορισμό την Τοσκάνη, στην Ιταλία, για να πάρει εκδίκηση. 
Ο Πιερό, ο Μιμίλ και η Σοφί, η εγγονή του Αντουάν που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με την κοιλιά έως το στόμα, ρίχνονται στο κατόπι του, για να τον εμποδίσουν να διαπράξει ένα έγκλημα πάθους... με καθυστέρηση 50 ετών!
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Χρ. Μήτσης, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ: «Διασκεδαστικό, αυθάδικο, μοντέρνο, ποντάρει στην «επαναστατική» γοητεία των τριών ηρώων του. Κινηματογραφική μεταφορά απολύτως πετυχημένη. Οι περιπέτειες των «Vieux fourneux» (γαλλική έκφραση αντίστοιχη του «παλιές καραβάνες»), γραμμένες από τον Ουιλφρίντ Λουπανό και σχεδιασμένες από τον Πολ Κουιέ, μετρούν ήδη πέντε τόμους, εκδοτική επιτυχία που οφείλεται στους αντισυμβατικούς πρωταγωνιστές και στο θαρραλέο, εναλλακτικό χιούμορ τους.»
Γ. Κρασσακόπουλος, flix.gr: «Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε ευχάριστα από αυτή την αστεία, σκεπτόμενη, σύνθετη κι αληθινά διασκεδαστική ταινία. Μια  απολαυστική ταινία, που παίρνει τόσο την ιστορία και τους χαρακτήρες της, όσο και τον θεατή της στα σοβαρά. Μια ιστορία που ανοίγει τα χαρτιά της με το σωστό τρόπο, ερμηνευμένη από ηθοποιούς που δεν φτάνουν ποτέ στη γραμμή της καρικατούρας και σκηνοθετημένη με ευρηματικότητα και κέφι, η ταινία κατορθώνει να αποφεύγει όλες τις παγίδες μιας βεβιασμένης κωμικότητας δίχως να παύει στιγμή να είναι διασκεδαστική.»
Νόρα Ράλλη, Εφημερίδα των Συντακτών: «Μια ταινία αστεία, ιδιαίτερη και ανατρεπτική.   Και, ναι, βγαίνοντας από το σινεμά, αφού έχεις γελάσει πολύ, ναι, αναστοχάζεσαι πάνω σε κάποια, βαρυσήμαντα κατά τ’ άλλα, ζητήματα.»

Ειρήνη Δρίβα, tetragwno.gr: «Με αβίαστο ρυθμό ξετυλίγεται σταδιακά μια ιστορία που δεν σε αφήνει να βαρεθείς καθόλου. Όλο το έργο έχει μια ζωντάνια, χωρίς να προσπαθεί να εκβιάσει καμία αντίδραση. Ανάμεσα σε αναμνήσεις, γέλια και απωθημένα οι χαρακτήρες σχολιάζουν την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο σεναριογράφος Βιλφρίντ Λουπανό είναι ολοκληρωμένη, παιχνιδιάρική και ταυτόχρονα πλούσια. Εξαιρετική η μουσική που έχει συνθέσει για την ταινία ο σκηνοθέτης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου