Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ «ΠΙΑΣΟΥΝ» ΤΟ ΝΕΡΟ


Το θερμόμετρο στην Φωκίδα όταν συζητάμε για το Νερό εδώ και αρκετά χρόνια ανεβαίνει επικίνδυνα λες και μας προκαλεί να αποδείξει την κατασβεστική του αξία.....

Τελευταία μία σειρά από διαφορετικές υποθέσεις που φαινομενικά μοιάζουν πως είναι άσχετες μεταξύ τους, το κρατάνε στην επικαιρότητα μαρτυρώντας την διαχρονική του αξία και σπουδαιότητά του. 
    Οι ενστάσεις στους χειρισμούς της Κυβέρνησης που θα δρομολογήσουν ουσιαστικά την ολοκληρωτική πώληση του Νερού, η προσπάθεια της ΔΕΥΑ Δελφών να αντέξει στις δυσκολίες για την επιβίωσή της περνώντας μέσα από συμπληγάδες πέτρες, η πραγματοποίηση πριν 8 ημέρες της δίκης όπου εξετάστηκε εάν τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ συκοφάντησε τον Δήμαρχο το 2016 λέγοντας πως «κουκούλωνε» το πρόβλημα της ελεύθερης απορροής λυμάτων και των μολυσμένων υδάτων, η ψήφιση της ΜΠΕ στο δημοτικό συμβούλιο για την εγκατάσταση Υδροηλεκτρικού Σταθμού στα όρια της Τ.Κ. Καστελλίων, κρατάνε στην επικαιρότητα όλα αυτά που ρέουν με ορμή μη αμφισβητήσιμη και αφορούν το νερό και τα παράγωγά του.
     ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» για όλα αυτά έχουν μιλήσει από καιρό, από την αρχή του Καλλικρατικού Δήμου, κι έχουν συμμετάσχει παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και «Αποκλειστικό» σε ορισμένες των περιπτώσεων. Γι΄ αυτό μάλιστα δεχθήκαμε κατά καιρούς επιθέσεις σκληρές με σφοδρότητα ακόμα και άδικες, κυρίως από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, χωρίς όμως αυτό να μας αποκαρδιώνει και να μας δειλιάζει.
     Όλοι το Ξέρουν πολύ καλά, πως όσα λέμε είναι από αγάπη για τον τόπο, χωρίς να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν συμφέροντα και το κυριότερο: Μπορούμε να υποστηρίξουμε με επάρκεια σε κάθε επίπεδο (κοινωνικό, επιστημονικό, εφαρμοστικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό, νομικό), όσα θεωρούμε και προβάλουμε ως ενδεδειγμένες- υλοποιήσιμες και καλύτερες λύσεις.
     Στο δημοτικό συμβούλιο στην συζήτηση για το υδροηλεκτρικό σταθμό αντιδράσαμε στον τρόπο με τον οποίο «σερβιρίστηκε» η ΜΠΕ, αιτιολογώντας με απόλυτα αναντίρρητο επιχειρήματα γιατί δεν θα έπρεπε το δ.σ. να ψηφίσει την εισήγηση. Όπως όμως έγινε φανερό πως η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε να συζητήσει ουσιαστικά την ΜΠΕ και είχε προ πολλού πάρει την απόφασή της να την υπερψηφίσει. Απλά «χρησιμοποίησε» το δ.σ. για να νομιμοποιήσει την ΜΠΕ και η απόφασή του, να αποτελέσει ακόμα ένα έγγραφο του φακέλου με τον οποίο η εταιρεία εκμετάλλευσης θα πάρει την τελική άδεια. 
    Αυτός ήταν και ο λόγος του άμεσου Δελτίου Τύπου από πλευράς του Δήμου ανακοίνωσης της απόφασης, προσπαθώντας να αποβάλλει το Ενοχικό Άγχος του. 
    Στο δ.σ. έγιναν δύο εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις για τις ατέλειες του έργου, τις ασάφειες και αντιφάσεις της ΜΠΕ, της αναπόδεικτης σημασίας και ουσίας του έργου, των επιτήδειων χειρισμών και κόλπων στα όρια της νομιμότητας που χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή για να «περάσει» την απόφαση που ήθελε. 
    Η μία παρέμβαση 3 σελίδων που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν του Γιώργου Κόλλια τοπικού συμβούλου της Τ.Κ. Καλοσκοπής. 
    Η άλλη ήταν του δημοτικού συμβούλου της Δ.Ε. Γραβιάς Δημήτρη Μπάκα, που ήταν ο εισηγητής των προτάσεων από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ». Εισήγηση που φτάνει τις 13 σελίδες και δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο. 

Μέγκος Παναγιώτης  30/6/2020
Επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος 
για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου