Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ερώτηση Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φθιώτιδας) για διακοπή δρομολογίων τραίνου


ΟΤΑΝ Η ΦΩΚΙΔΑ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ…
Ερώτηση Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φθιώτιδας) για διακοπή δρομολογίων τραίνου.....

Κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γ. Σαρακιώτη, σχετική με την επανεκκίνηση των δρομολογίων ΟΣΕ που εξυπηρετούν τις περιοχές Φωκίδας και Φθιώτιδας έγινε χθες 29-6-2020.
Τα δρομολόγια του ΟΣΕ που εξυπηρετούν Πολύδροσο, Λιλαία, Αγόριανη, Γραβιά, Μαριολάτα, Καστέλια  κλπ σταμάτησαν λόγω κορονοϊού, αλλά δεν έχουν επανέλθει παρά τις υποσχέσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής ευρίσκονται πλήρως αποκομμένοι, απομονωμένοι αφού και το ΚΤΕΛ δύσκολα εξυπηρετεί. Και όλα αυτά τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και τα χωριά μας περιμένουν τους επισκέπτες.  
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ πάνε κι έρχονται αλλά το σφύριγμα του τραίνου δεν ακούγεται…
Η σιωπή των τοπικών θεσμικών παραγόντων της Φωκίδας, προεξάρχοντος του βουλευτή της ΝΔ, στις εκκλήσεις των κατοίκων είναι εκκωφαντική!
Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για τους πολίτες, τις υποδομές, για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επισκεψιμότητα στην περιοχή!!!
Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γ. Σαρακιώτης σε συνεργασία με τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας κάνει αυτή τη κοινοβουλευτική παρέμβαση ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση για ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των δρομολογίων. Να μη χαθεί άλλος χρόνος!! 
Και εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι την άνοιξη του 2018, όταν στα πλαίσια της ηλεκτροκίνησης, υπήρχε ο φόβος κατάργησης της παλαιάς γραμμής Τιθορέα-Μπράλος, ο τότε βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, είχε συνεχείς επαφές και έντονες παρεμβάσεις στους αρμόδιους. Και  σαν αποτέλεσμα αυτών, στις 21 Ιουνίου 2018 με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας (Ηλ. Κωστοπαναγιώτου) και Φθιώτιδας έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο με  συμμετοχή φορέων της  Αυτοδιοίκησης, παρουσία των διοικήσεων του ΟΣΕ (για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται η σχετική φωτογραφία). Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε η διέλευση των δρομολογίων 1520 και 1521 για εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών. Παράλληλα συζητήθηκε ο τρόπος τουριστικής αξιοποίησης αυτής της μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας Γραμμής από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης μέσα από Τουριστικά και περιηγητικά δρομολόγια, εκτός των τακτικών. Τα δρομολόγια 1520 και 1521 ξεκίνησαν από τότε, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ευκαιρία τον κορονοϊό τα σταμάτησε…
Δυστυχώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Φωκίδα δεν έχει βουλευτή.
Η ΝΔ έχει…

30/6/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Η κοινοβουλευτική ερώτηση στον σύνδεσμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου