Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Γ. Οικονόμου και φορέων της Ανθήλης με τον ΓΓ Γιώργο Σταμάτη για το ζήτημα με τους Ρομά

 Συνάντηση με τον ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Σταμάτη πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου μαζί με κατοίκους και φορείς της Ανθήλης για το ζήτημα με τους Ρομά.....
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Οικονόμου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Στην Ανθήλη υπάρχει εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα από την εγκατάσταση απροσδιόριστου αριθμού και προέλευσης Ρομά. Πρόβλημα ασφάλειας, δημόσιας υγείας, κοινωνικής ηρεμίας. Πρόβλημα που αφορά τόσο τους κατοίκους όσο και αρκετούς από τους Ρομά που εργάζονται έντιμα και προσπαθούν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία. 
Το θέμα δεν είναι απλό και φυσικά το ζητούμενο, τουλάχιστον σε ότι με αφορά δεν είναι να μετατραπεί η Ανθήλη σε αστυνομοκρατούμενο μέρος, ούτε να μεταφέρουμε το πρόβλημα σε άλλες περιοχές, ούτε φυσικά να εκτραπεί η συζήτηση σε ακρότητες και ρατσιστικές προσεγγίσεις. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ένα υπαρκτό ζήτημα και σε διάφορες «απίστευτες» καταστάσεις όπως αυτές που μου περιέγραψαν φορείς και κάτοικοί του χωριού. Θέλω να βοηθήσω να βρεθεί λύση. Λύση που να κινείται στα πλαίσιο και στο πνεύμα της συντεταγμένης πολιτείας ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού κράτους. 
Για λόγους ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς ξεκίνησα την προσπάθεια μου αυτή φέρνοντας σε επαφή τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη. Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας είναι η εθνική αρχή επαφής για τους Ρομά και για αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι παράγοντας που θα συμμετέχει στην λύση του προβλήματος. Έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση, ακούστηκαν ιδέες και προτάσεις και άμεσα θα υπάρξει και συνέχεια. Επόμενο βήμα από την πλευρά μου θα είναι η επικοινωνία με την αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου