Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Bayer: Συμβιβασμός 10 δισ. δολαρίων... ...για ζιζανιοκτόνο, που συνδέεται με καρκίνο...


Bayer, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο, συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές για το ζιζανιοκτόνο Roundup.....

Ο...συμβιβασμός περιλαμβάνει 1,25 δισ. δολάρια για πιθανές μελλοντικές αγωγές από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν Roundup και ενδεχομένως εμφανίσουν λέμφωμα Hodgkin τα επόμενα χρόνια.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο συμβιβασμός αυτός «θα κλείσει περίπου το 75% των τρεχουσών 125.000 κατατεθειμένων και μη καταγγελιών».
«Είναι σπάνιο το ότι βλέπουμε ένα συναινετικό συμβιβασμό με τόσα πολλά μηδενικά» δήλωσε η καθηγήτρια Νομικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, Νόρα Φρίμαν, στους New York Times.

Η Bayer έκανε γνωστό πως θα αρχίσει φέτος να κάνει τις σχετικές πληρωμές, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από την υπάρχουσα ρευστότητα και μελλοντικά έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική πολυεθνική αγόρασε τον κατασκευαστή της Roundup, Monsanto, έναντι 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2018. Η εταιρεία έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι το Roundup είναι ασφαλές.

Η εταιρεία καλείται να πληρώσει επίσης έως 820 εκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει τις «περισσότερες» αγωγές για έκθεση στο PCB, μια αρκετά καρκινογόνο ουσία, την οποία η Monsanto παρήγαγε έως το 1977 και η οποία έχει ανιχνευτεί σε ύδατα στις ΗΠΑ.

 Μένει τώρα ο συμβιβασμός αυτός να λάβει έγκριση δικαστή από τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των NYT, η εταιρεία εξακολουθεί ωστόσο να είναι αντιμέτωπη με άλλες τουλάχιστον 25.000 καταγγελίες πολιτών που δεν συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συμβιβασμό.
από nonews-NEWS 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου