Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κώστας Μπασδέκης: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να μη σκύψουν το κεφάλι, το ΚΚΕ είναι μαζί τους


Με τη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 8 μ.μ., στο Πάρκο «Θεόδωρος Μαλέρδος» στη Λάρυμνα με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα,....
στόχος είναι να γίνει μια «ουσιαστική παρέμβαση και συζήτηση», τόνισε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 2 Ιούνη στο «Star Κεντρικής Ελλάδας». «Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι να πάρουν τον λόγο, να έχουν συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση, ώστε όλοι μαζί να είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι δυνάμεις του ΚΚΕ τίθενται στην υπηρεσία των αγώνων των εργαζομένων».
Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε ότι όποια και αν είναι η κατάληξη της ΛΑΡΚΟ, είτε κλείσιμο είτε ιδιωτικοποίηση, ένα είναι βέβαιο: Οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. «Αυτό θα έχει επίπτωση στους 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ αλλά και συνολικότερα στην περιοχή», σημείωσε. Επισήμανε ότι στη ΛΑΡΚΟ δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων σε μεγάλες πολυεθνικές για να σωθούν στο όνομα της πανδημίας.
Υπογράμμισε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία στρατηγικής σημασίας. Παράγει όχι μόνο το νικέλιο, αλλά και το κοβάλτιο που αποτελεί ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες για τα ενεργειακά αυτοκίνητα, «που σημαίνει ότι είναι μια χρυσοφόρα επιχείρηση».
Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, αλλά να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση και κάλεσε και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Ιούνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου