Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ουσιαστικά βήματα για τον Ταμιευτήρα Τολοφώνας, αναζητούνται χρηματοδοτήσεις για τα υπόλοιπα έργα.


Υποδομές Δωρίδας Ν. Φωκίδας.
Ουσιαστικά βήματα για τον Ταμιευτήρα Τολοφώνας, αναζητούνται χρηματοδοτήσεις για τα υπόλοιπα έργα.....
 

Με την υπ αριθμόν 4479/25.02.2020 κοινοβουλευτική ερώτηση ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Δ. Κωνσταντόπουλος, έθεσε στα Υπουργεία Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, θέματα που αφορούν τις  Υποδομές Δωρίδας Ν. Φωκίδας.
Πάρα τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, από : 
  • το 2013 για «βελτίωση και επέκταση επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. – Κλήμα – Κάμπο – επαρχιακή οδό Τείχειο – Ποτιδάνεια» , Ν. Φωκίδας, και Βελτίωση οδού Ερατεινής, - Ε.Ο Αμφισσας – Λιδωρικίου», Ν. Φωκίδας, 
  • το 2015 για «Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χαμσίκο» και αρδευτικό δίκτυο», και από 
  • το 2018 για το έργο «Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι, της Ε.Ο. Αμφισσας – Λιδωρικίου, Ν. Φωκίδας.

Δεν υπήρχαν από την Περιφέρεια και τα συναρμόδια Υπουργεία, για χρόνια, επίσημες πληροφορίες για την τύχη τους και τον σχεδιασμό και τους πόρους για την δημοπράτησης τους. Από τις απαντήσεις προκύπτει σαφή εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον Ταμιευτήρα Τολοφώνας και αναζήτηση χρηματοδότησης για τα υπόλοιπα έργα
Καλούμε όλους τους Θεσμικούς Εκπροσώπους στην Περιφέρεια και στη Φωκίδα, να βοηθήσουν για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και υλοποίηση έργων, να μην χάνονται άδικα δεκαετίες. 

Αναλυτικά :

Σας παραθέτουμε τις ερωτήσεις του κ. Κωνσταντόπουλου, για τις Υποδομές στη Δωρίδα και τις απαντήσεις, μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που κατατέθηκαν από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Στερεάς, μέσω του Υπ. Εσωτερικών:

1η Ερώτηση :Αν υπάρχουν εκκρεμότητες και ποιες για το έργο «Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χαμσίκο» και αρδευτικό δίκτυο» , ποιες, και από ποιο πρόγραμμα θα γίνει η κατασκευή του έργου. Πότε ο εκτιμώμενος χρόνος δημοπράτησης του με ποιο ύψος προϋπολογισμού; 
Απάντηση :
Το έργο έχει αξιολογηθεί και ενταχθεί στο πληροφορικό σύστημα του ΕΣΠΑ.
Ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 20 εκατ. Ευρώ και αναμένεται η δημοπράτηση του από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

2η Ερώτηση :Ποια η θέση της Περιφερειακής Αρχής Στερεάς για την τύχη του έργου,  «βελτίωση και επέκταση επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. – Κλήμα – Κάμπο – επαρχιακή οδό Τείχειο – Ποτιδάνεια»; Σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθεί, πότε θα δημοπρατηθεί και με ποιο ύψος προϋπολογισμού.
Απάντηση :
Αφορά βελτίωση επαρχιακής οδού περίπου 8,5 χιλιόμετρα. 
Έχει συνταχθεί οριστική μελέτη οδοποιίας και έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. 
Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς τις απαλλοτριώσεις εκτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ. 
Για την δημοπράτηση του απαιτείται να εκτελεστούν οι απαλλοτριώσεις – η απάντηση δεν δίνει εκτίμηση δαπάνης -  και πιθανά να απαιτηθεί η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου. 

3η Ερώτηση: Σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθεί, πότε θα δημοπρατηθεί και με ποιο ύψος προϋπολογισμού, το έργο «Βελτίωση οδού Ερατεινής, - Ε.Ο Αμφισσας – Λιδωρικίου»,
Απάντηση :
Αφορά βελτίωση επαρχιακής οδού περίπου 12  χιλιόμετρα. 
Έχει συνταχθεί οριστική μελέτη οδοποιίας και έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι.
 Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς τις απαλλοτριώσεις εκτιμάται στα 12 εκατ. ευρώ. 
Για την δημοπράτηση του απαιτείται να εκτελεστούν οι απαλλοτριώσεις – η απάντηση δεν δίνει εκτίμηση δαπάνης. 

4η Ερώτηση :Αν υπάρχουν εκκρεμότητες και ποιες για το έργο «Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι, της Ε.Ο. Αμφισσας – Λιδωρικίου,
Απάντηση :
Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΕΥΠΕ, άλλαξε ο προβλεπόμενος σχεδιασμός της μελέτης. 
Σε συνεννόηση με ΕΥΔΑΠ και ΕΥΠΕ πρότεινε η περιφέρεια την τροποποίηση του σχεδιασμού, την επανέγκριση των περιβαλλοντικών όρων – εκτιμώμενη καθυστέρηση 10 μηνών - με πρόταση την κατασκευή του έργου χωρίς διαχωριστικά new jersey, αλλά με ενιαίο πλάτος οδοστρώματος

5η Ερώτηση : Σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθεί και πότε θα δημοπρατηθεί το τμήμα «Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι, της Ε.Ο. Αμφισσας – Λιδωρικίου και με ποιο ύψος προϋπολογισμού. 
Απάντηση :
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου, το έργο θα δημοπρατηθεί, μήκος 11,5 χιλιόμετρα με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 19 εκατ. περίπου.

6η Ερώτηση: Ποια λύση προκρίνεται για το σημείο «Τσακόρεμμα»  του δικτύου Αγ. Ευθυμία – Μαλανδρίνο, ποιο το κόστος της, σε ποιο πρόγραμμα θα ενταχθεί και πότε θα δημοπρατηθεί, 

Απάντηση :
Συντάσσεται μελέτη παραλλαγής για την σε ανεκτά πλαίσια χάραξης της οδού σε μήκος 3 χιλιομέτρων, αντί της εγκεκριμένης μελέτης που προβλέπει κατασκευή γέφυρας 220 μέτρων. Η εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας 3 χιλ είναι περίπου σε προϋπολογισμό 15 εκατ. Ευρώ, ενώ με την σχεδιαζόμενη παραλλαγή το κόστος εκτιμάται στα 6,5 εκατ. Ευρώ.

Για όλες τις υποδομές – εκτός του έργου «Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χαμσίκο» και αρδευτικό δίκτυο» - πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. 


Σύνδεσμός για έγγραφα απαντήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου