Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά λήψη έκτακτων μέτρων για τους αιγοπροβατοτρόφους


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με τον υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής Σταύρο Αραχωβίτη και βουλευτές του, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή....
(μία ακόμη ανάμεσα στις πολλές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μήνα για τον κτηνοτροφικό τομέα) σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων που το φετινό Πάσχα είναι γι αυτούς καταστροφικό. Τα μέτρα τα οποία ζητούνται είναι αναγκαία αν θέλουμε σαν χώρα να υπάρχει και αύριο κτηνοτροφία και κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση όφειλε ήδη, από την πρώτη στιγμή να είχε προχωρήσει σε γενναία μέτρα στήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου που στις σημερινές συνθήκες η εργασία τους  περισσότερο από ποτέ είναι κοινωνική προσφορά. 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό:
1)  να ενταχτούν οι κτηνοτρόφοι σε πρόγραμμα ενισχύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη Πανδημία
2)  να δοθεί εντολή αναστολής εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και στην αναστολή διακοπής των αντίστοιχων παροχών ρεύματος και νερού σε σταβλικές και μεταποιητικές εγκαταστάσεις.
3) να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) κλάδους ώστε να αντιμετωπιστούν κατά ένα μέρος την απώλεια που παρουσιάζεται από την μείωση της τιμής του κατσικιού και του αρνιού.
4) Όσα από τα σφάγια δεν πουληθούν, η Κυβέρνηση άμεσα να τα απορροφήσει από την κοινωνική πρόνοια και να δοθούν σε ομάδες του πληθυσμού που είναι ευπαθείς, είτε άνεργοι ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, στρατό καθώς και σε πρόσφυγες.
15/4/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου