Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΑΡΑΤΣΑ (ΝΥΝ ΛΟΥΚΑ ΔΡΙΒΑ) - ΕΝΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ "ΜΕΓΑΡΟ" ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά της πόλης της Άμφισσας, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου.....
Το «Αρχοντικό Ταράτσα» (τωρινό Λουκά Δρίβα), στέκει επιβλητικό στο κέντρο της πόλης και σαγηνεύει με την ομορφιά του τους περαστικούς. Το «Μέγαρο» των Σαλώνων, με την εντυπωσιακή διακοσμημένη ξύλινη εξωτερική του πόρτα, τις κορνίζες των παραθύρων, τα ξεχωριστά σιδηροκάγκελα στις μπαλκονόπορτες, το μοναδικό παράθυρο στο κλιμακοστάσιο, την ξύλινη εσωτερική σκάλα περίτεχνης κατασκευής, τα ψηλοτάβανα δωμάτια και τις «ανακτορικές» πόρτες εσωτερικού χώρου με τις μεγάλες διαστάσεις, μαγεύει τον επισκέπτη της οικίας και τον κάνει να αναρωτιέται πόση ακμή γνώρισε αυτή η πόλη στο παρελθόν. Ξετυλίγοντας την ιστορία του μαθαίνουμε τα εξής: 
Όλη η ιστορία του μοναδικού αρχοντικού σπιτιού στο blog  του σχολείου: 
Νικόλαος Παπούλιας


1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΟΛΗ.
    ΑΝ και δεν κατάγομαι απο αυτή και ζω σε 20 φορές μεγαλύτερη πυκνοκατοικημένη πόλη απο πλευράς πληθυσμού,μεγάλου θορύβου και αέριας ρύπανσης, κάθε φορά που θα βρεθώ στην μικρή-αρχοντική Άμφισσα, συνειδητοποιώ τι εστί ποιότητα ζωής και αρχοντιά{νεοκλασικά,αρχοντικά,μεγάλες αυλές με αρωματικές λεμονιές,τριανταφυλλιές,καταπληκτικές εκκλησίες και βυζαντινά εξωκλήσια,μοναδικό Κάστρο-δεν ξέρω εαν όμως φωτίζεται επαρκώς? με απέραντη θέα αλλά και φιλόξενους κατοίκους.
    ΕΑΝ αυτο δεν είναι ευτυχία να ζεις σε τόσο ευλογημένο μέρος, τότε τι είναι? Είστε ΤΥΧΕΡΟΙ, όσοι ζείτε εκεί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή