Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Ο Καραγκιόζης έβαλε προστατευτική μάσκα και έγινε γιατρός - ΦΩΤΟ


Ο Καραγκιόζης φορά την προστατευτική του μάσκα και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, σε ρόλο γιατρού συναντά τον πασά που αγωνιά για την κατάσταση υγείας της κόρης του. ......
Η βεζυροπούλα δεν μπορεί να μιλήσει και κανείς δεν έχει βρει την αιτία. «Έχει κοροινοϊό και της πήρε τη φωνή», βροντοφωνάζει ο Καραγκιόζης!
Η κόρη του πασά, όμως, δεν ήταν άρρωστη, έλεγε ψέματα... Ψεύτικη ήταν και «διάγνωση» του Καραγκιόζη- γιατρού, αλλά αληθινά τα γέλια όλων όσοι παρακολουθήσαν τη διαδικτυακή παράσταση του καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών Χρήστου Στανίση, η οποία «ανέβηκε» πριν από λίγες μέρες, μέσω live streaming, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
«Ο Καραγκιόζης ήταν πάντα αυτός που ο κόσμος έχει στο μυαλό του ως μια φιγούρα αισιοδοξίας, αυτός που έβλεπε ακόμη και τα πιο δύσκολα με μια διάθεση χιούμορ και αυτός που παίρνει πόνους και πίκρες και τις μετατρέπει σε χαρά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στανίσης, ο οποίος έδωσε «ψυχή» στο πανί και με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης γιατρός» έβαλε τη δική του «πινελιά» στην επικαιρότητα.
Ο αγαπημένος ήρωας του θεάτρου σκιών «μένει σπίτι» (στην παράγκα του για την ακρίβεια), αλλά «μπαίνει» στα σπίτια όλων μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να χαρίσει απλόχερα κουράγιο και χαμόγελο. Ο καλλιτέχνης τον παρουσιάζει να ...ξαπλώνει με τη γνωστή του ραθυμία σε μια αιώρα, με τη σύζυγό του, Αγλαΐα, να τού φωνάζει χαρακτηριστικά: «Άλλο που δεν ήθελες να μένεις σπίτι»!
Σπίτι μένουν και τα παιδιά του -βάσει του σεναρίου του κ. Στανίση- με κάθε ένα απ' αυτά να αναλαμβάνει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο. Ο μεγάλος, το Κολλητήρι (ή Σπίθας) διαβάζει τα μαθήματά του, ο μεσαίος, ο Κοπρίτης (ή Σβούρας) έχει μεταφέρει το κέντρο των ...ζημιών που κάνει συνήθως με τη σφεντόνα και τις μπάλες του, από την αυλή στην παράγκα, και ο Μυρικόγκος, ο «βενιαμίν» της οικογένειας, αμφιταλαντεύεται και άλλοτε ακολουθεί την επιμέλεια του μεγάλου αδελφού του και άλλοτε τις σκανδαλιές του μεσαίου. Όσο για τον αιώνιο φίλο του Καραγκιόζη, τον Χατζηαβάτη, αυτός δεν έπαψε να τού σκαρώνει φάρσες, ακόμη και ...εξ αποστάσεως.
«Ο Καραγκιόζης ήταν και παραμένει ένα μυστήριο και μια διαχρονική αξία», λέει ο κ. Στανίσης και εξηγεί πως η λιτή υποδομή ενός θεάτρου σκιών, χωρίς προβολείς και κάμερες, δυσκολεύει ίσως στο να κατανοήσει κανείς την γοητεία και την επιρροή που ασκεί και στις μέρες μας ο Καραγκιόζης σε όλους- ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.
Μετά τη μεγάλη αποδοχή που είχε η πρώτη παράσταση live streaming με τον Καραγκιόζη γιατρό, ο κ. Στανίσης ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη, προσφέροντας άφθονο γέλιο σε (διαδικτυακούς) θεατές όλων των ηλικιών!
Δείτε τις φωτογραφίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου