Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Για Μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πολυδρόσου στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου γνωμοδότησε η Κοινότητα Πολυδρόσου.


Με ομόφωνη απόφαση γνωμοδότησε το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου για το ζήτημα της μεταστέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πολυδρόσου ....
στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου και το θέμα θα συζητηθεί στην  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών που συνεδριάζει τη Δευτέρα 4 Μαίου.
Η Πρόεδρος της Κοινότητας Πολυδρόσου, ως εισηγητής του θέματος, είπε: 
Ύστερα από το αριθ. πρωτ. 3322/21.02.2020 έγγραφο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας με θέμα: «Διαβίβαση αιτήματος» και με σχετικό το αριθ. πρωτ. 5/21.02.2020 έγγραφο του Δημοτικού  Παιδικού Σταθμού Πολυδρόσου, σύμφωνα με το οποίο δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του  Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πολυδρόσου, από την παρουσία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο ισόγειο του κτιρίου, στον 1ο όροφο του οποίου στεγάζεται και ο  Παιδικός Σταθμός.
Αυτό συμβαίνει διότι βάζοντας σε λειτουργία τα πυροσβεστικά οχήματα εισέρχονται καυσαέρια στο χώρο του Παιδικού σταθμού και παράλληλα δημιουργείται δυνατός θόρυβος από τα οχήματα. Επιπλέον υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών , διότι υπάρχουν παρκαρισμένα ιδιωτικά και υπηρεσιακά οχήματα της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα αυτό να καθιστά επικίνδυνη την είσοδο και έξοδο των παιδιών. 
Επισημαίνουμε ότι οι  κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί προς χρήση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου δεν είναι πλέον κατάλληλες για την σύγχρονη και πλήρη επιχειρησιακή του αξιοποίηση (παλαιότητα κτιρίου, στρατωνισμός υπαλλήλων, μικρό υπόστεγο οχημάτων, δυσκολία άμεσης και ασφαλούς αναχώρησης για συμβάν των οχημάτων, μη ύπαρξη πάρκινγκ Ι.Χ. αυτοκινήτων του προσωπικού), μιας και η παραχώρησή του είχε γίνει το έτος 1999 και από τότε έχουν επέλθει αλλαγές τόσο στην οργανική δύναμη του Κλιμακίου, στον αριθμό των Πυροσβεστικών Οχημάτων του, όσο και της ρυμοτομίας και της κυκλοφοριακής κατάστασης του οδικού δικτύου της Πολυδρόσου, την μεταστέγαση του προσωπικού και του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πολυδρόσου στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου το οποίο κατά γενική ομολογία θα προσφέρει :
1. Πολλές αίθουσες για στρατωνισμό των Υπαλλήλων και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης .
 2. Ύπαρξη στεγασμένου παρκινγκ για πυροσβεστικά οχήματα και παρκινγκ για Ι.Χ. οχημάτων των υπηρετούντων Υπαλλήλων .
3. Υδροστόμιο .
4. Καλύτερη περιφερειακή ορατότητα προς τον υπαίθριο χώρο ευθύνης του Κλιμακίου . 
5. Ασφαλής είσοδος έξοδος πυροσβεστικών οχημάτων από και προς το Κλιμάκιο . 
6. Χώρος αντλιών – ανεξάρτητες δεξαμενές καυσίμων . 
7. Μεγαλύτερη ασφάλεια από και προς  το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πολυδρόσου - Νηπιαγωγείο Πολυδρόσου και η Δημοτική Παιδική χαρά Πολυδρόσου τα οποία βρίσκονται κατά την αριστερή πλευρά του Κλιμακίου . 
8. Αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος καθώς στη θέση που βρίσκεται το τώρα Κλιμάκιο περνά  η επαρχιακή οδός Γραβιάς – Φθιώτιδας . Να επισημάνουμε ότι το 2010 το κτίριο είχε ανακαινιστεί είχε γίνει αλλαγή στα κουφώματα όπως επίσης είχαν επισκευαστεί και οι τουαλέτες αλλά την επόμενη χρονιά (2011) το σχολείο έκλεισε .

 Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι   συμφωνούν  με την πρόταση της Προέδρου. 
Το  Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση της Προέδρου και τις σχετικές  διατάξεις του άρθρου 84 παρ.1στ. του   Ν.3852/2010,   

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να παραχωρηθεί όλο το κτίριο του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου ( 1.400,00 τ. μ. )  όπως επίσης και ο αύλειος χώρος ( 1.853,00 τ. μ. ). 
Αποφασίζουμε να μεταστεγαστεί στον συγκεκριμένο χώρο για τους λόγους που αναφέρθηκαν  αναλυτικά από την Πρόεδρο της Κοινότητας . 
Τα έξοδα για τη διαμόρφωση το κτιρίου  θα καλυφθούν από το Δήμο Δελφών . 
Παρακαλούμε σύμφωνα με τη νέα απόφαση να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση τόσο του Τοπικού όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου . 

Να σταλεί στον Δήμαρχο, στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου  , Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών . ………………………………………………………………. Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως ακολούθως:
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             ΤΑ ΜΕΛΗ
Ακριβές απόσπασμα Πολύδροσος 24-02-2020
Η Πρόεδρος Ευθυμία Τοπάλη

4 σχόλια:

  1. Επι τέλους σοβαρότητα στο θέμα αξιοποίησης του Γυμνασίου.Συγχαρτήρια στο ΤΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να αξιοποιηθει το Γυμνασιο. Υπαρχουν και αλλες προτασεις απο πολιτες του χωριου,καλο θα ειναι πριν γινει οτιδηποτε να παρουν και τις γνωμες των σουβαλιωτων. Μπορει να αξιοποιηθει στο μεγιστο,ετσι και αλλιως πρεπει να εχουν και λογο και οι πολιτες του χωριου,ο χωρος αυτος εχει γινει με δικα τους χρηματα μεσω φορολογιας. Συγχαρητηρια και παλι για την αποφαση του συμβουλιου,επρεπε καποια στιγμη να γινει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα σε όλους τους αναγνώστες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ευχόμαστε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να υπερψηφιστεί η συγκεκριμένη γνωμοδότηση. Εφόσον λοιπόν συμβεί αυτό θα μιλάμε για μια επιτυχημένη κίνηση τόσο πολιτική όσο και υπηρεσιακή. Πάντα όμως πίσω από μια τέτοια επιτυχία κρύβονται άνθρωποι που μόχθησαν που αγωνίστηκαν που έτρεξαν που έκαναν όλη την "βρώμικη δουλειά" και το λιγότερο που τους αξίζει είναι ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ. Πλέον ο Κλεισθένης δίνει τη δυνατότητα και σε πολίτες, εφόσον συλλεχθει ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών, εισήγησης θέματος στα κοινοτικά συμβούλια προς γνωμοδότηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι δημότες της Ενότητας Παρνασσού όχι μόνο γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου τους, αλλά κατανοούν και τις δυσκολίες με τις οποίες αυτά επιλύονται. Η συζήτηση και ο προγραμματισμός φέρνουν θετικά αποτελέσματα και ειδικά όταν σε καίριες θέσεις υπάρχουν ικανοί άνθρωποι. Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως ειναι υπερβολικο σε ενα τοσο μεγαλο κτιριο και χωρο να στεγαστει μονο το πυροσβετικο κλιμακιο; Λετε στο αρθρο οτι θα εχει πολλες αιθουσες για στρατωνισμο των υπαλληλων. Δηλαδη ο καθε υπαλληλος θα εχει μια πρωην ολοκληρη ταξη σχολειου για να νιωθει ανετος; 2 με 3 ατομα κανουν βαρδεια την μερα,αντε βαρια 4 και πρεπει να αξιοποιηθει ολο το πρωην γυμνασιο γι' αυτο; Καλα κανατε και προτεινατε να παει η το πκ εκει,αλλα ο χωρος ειναι υπεραρκετος και μπορει να αξιοποιηθει και για αλλα ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή