Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Εισήγηση του Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Δ. Μπούγα, στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας


O Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της 27.04.2020,.....
εισηγήθηκε να υποβάλει πρόταση η Επιτροπή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να περιληφθεί διάταξη στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με την οποία από τον χρόνο που θα δοθεί η άδεια από τη Βουλή για τη δίωξη Βουλευτή, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 62 Συντάγματος και 83 Κανονισμού της Βουλής, εφόσον πρόκειται για πλημμέλημα η διαδικασία να περατώνεται εντός διαστήματος δεκαοκτώ μηνών, ενώ, αν πρόκειται για κακούργημα, εντός τριών ετών.
Ο σκοπός της ανωτέρω πρότασης είναι να ολοκληρώνεται σύντομα η ποινική διαδικασία, ώστε ο Βουλευτής να μην εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώπιον της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι, από τη μια είναι θεμιτή η αξίωση να αντιμετωπίζονται τα μέλη του Κοινοβουλίου όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης, από την άλλη, εφόσον πρόκειται για πρόσωπα που κατά τεκμήριο λαμβάνουν περισσότερη δημόσια έκθεση, να μην χρονίζουν οι υποθέσεις τους στην ποινική δικαιοσύνη.


     Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα, Βουλευτή Φωκίδας
                                      Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου