Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ - ΤΙΘΟΡΕΑ (2020) - Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2020.



Τα νέα ημίωρα επεισόδια «επισκέπτονται» περιοχές κι ανθρώπους σε μέρη επιλεγμένα, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.....
 Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εισχωρεί στη βαθύτερη, πιο αθέατη ατμόσφαιρα των τόπων, όπου ο χρόνος και η πέτρα, σε μια αιώνια παράλληλη πορεία, άφησαν βαθιά ίχνη πολιτισμού και Ιστορίας.
Όλα τα επεισόδια της σειράς έχουν μια ποιητική αύρα και προσφέρονται και για δεύτερη ουσιαστικότερη ανάγνωση. Κάθε τόπος έχει τη δική του ατμόσφαιρα, που αποκαλύπτεται με γνώση και προσπάθεια, ανιχνεύοντας τη βαθύτερη ποιητική του ουσία.
Αυτή η ευεργετική ανάσα που μας δίνει η ύπαιθρος, το βουνό, ο ανοιχτός ορίζοντας, ένα ακρωτήρι, μια θάλασσα, ένας παλιός πέτρινος οικισμός, ένας ορεινός κυματισμός, σου δίνουν την αίσθηση της ζωοφόρας φυγής στην ελευθερία και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος είναι γήινο ον κι έχει ανάγκη να ζει στο αυθεντικό φυσικό του περιβάλλον και όχι στριμωγμένος και στοιβαγμένος σε ατελείωτες στρώσεις τσιμέντου.
Δείτε σήμερα:
«Τιθορέα»
 Η Τιθορέα είναι το μπαλκόνι του Παρνασσού με μεγάλη ιστορική διαχρονία από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πόλη ατμοσφαιρική με ιδιαίτερο πέτρινο χαρακτήρα σπιτιών και δρόμων. Εντυπωσιακές πλατείες που άλλη δεσπόζει στο μεγάλο φαράγγι χτισμένη σε κατακόρυφο βράχο κι άλλη εντυπωσιακή με τον τεράστιο αιωνόβιο πλάτανο. Ανέπαφο σχεδόν από τους αιώνες παραμένει το παλιό τείχος με τις τεράστιες κυβόσχημες πέτρες που εκτίνεται από την είσοδο του χωριό ως πάνω απ’ αυτό ψηλά στο βουνό.
 Τόπος εντυπωσιακός και όμορφος με εγκάρδιους κατοίκους.
 Κείμενα-Παρουσίαση - Αφήγηση: Λευτέρης Ελευθεριάδης
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωσηφίδης
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας – Εναέριες λήψεις: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Μοντάζ - Μιξάζ: Χάρης Μαυροφοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου