Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Προμήθεια βιοδιασπώμενων σάκων.


Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια βιοδιασπώμενων σάκων.

Ο Δήμος Δελφών περνά σε νέα φάση διαχείρισης των απορριμμάτων.....


Υπεγράφη την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, μεταξύ του εκπροσώπου του Δήμου Δελφών αρμοδίου Aντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Χαρίλαου Αγαπητού, του εκπροσώπου του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθύμιου Καραϊσκου και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την προμήθεια βιοδιασπώμενων σάκων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν κατά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Υ. Φωκίδας στη θέση Βαρτός. Το κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 55.948,80 ευρώ, και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020».

Πιο συγκεκριμένα και ως προς το φυσικό αντικείμενο της προμήθειας, ο ανάδοχος εντός 45 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης θα παραδώσει έτοιμους προς χρήση στο Δήμο Δελφών:

• 576.000 βιοδιασπώμενων σάκους για μικρούς πλαστικούς οικιακούς κάδους χωρητικότητητας 10 lt
• 24.000 βιοδιασπώμενων σάκων για μικρούς πλαστικούς οικιακούς κάδους χωρητικότητας 50 lt

Σχετικά με τη δοκιμαστική λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Υ. Φωκίδας, αυτή προσδιορίστηκε, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, με το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και τον εργολάβο, για τις 15 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του κόμβου, η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων και η προμήθεια του στεγάστρου.

Παράλληλα, δε, αναμένεται άμεσα να λάβει χώρα η προετοιμασία των δύο Δήμων του Νομού Φωκίδας, Δήμου Δελφών και Δήμου Δωρίδος (εξασφάλιση των απαραίτητων απορριμματοφόρων και του απαιτούμενου προσωπικού), θα λάβει χώρα η διανομή και τοποθέτηση των καφέ κάδων η προμήθεια των οποίων έχει γίνει κατά την προηγούμενη Δημοτική θητεία, ενώ τέλος θα γίνει και ενημέρωση των πολιτών με την εξειδικευμένη καμπάνια πληροφόρησης.

Ο Δήμος Δελφών, με την έναρξη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Υ. περνά σε μία νέα φάση διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της παρούσας θητείας. Η σοβαρή και μεθοδική δρομολόγηση του συνόλου των απαιτήσεων που φέρει η επόμενη ημέρα, θα επιτρέψει στο Δήμο μας, αφενός να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε έναν νευραλγικό τομέα της καθημερινότητας, και αφετέρου να εξοικονομήσει πόρους. Με δεδομένο ζητούμενο τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας, ο Δήμος Δελφών επαγρυπνεί και προγραμματίζει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που θα τον καταστήσουν έναν σύγχρονο Δήμο στον εν λόγω τομέα. Η επιτυχία του σημαντικού αυτού εγχειρήματος εξαρτάται από τη συνεργασία όλων μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου