Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Κοροναϊός: 134 νεκροί στην Ελλάδα – Ποιοι νομοί έχουν μείνει αλώβητοι


Μεγαλώνει δυστυχώς η λίστα των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μας με τέσσερις θανάτους να σημειώνονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο.....

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, έχουν πεθάνει από κοροναϊό 134 πολίτες.
Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα την τελευταία μέρα καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.  46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 60χρονος από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα δεκάδες θετικά κρούσματα κοροναϊού.
Πρόκειται για άνδρα 60 ετών, ο οποίος κατέληξε στο Λαϊκό νοσοκομείο και είναι ο τέταρτος νεκρός από τη συγκεκριμένη κλινική και ο 134ος νεκρός από κοροναϊό στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εμφάνισε πνευμονία και σηπτικό σοκ λόγω covid-19.
Οι άλλες τρεις νεκροί ήταν μια 58χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με υποκείμενα νοσήματα, ένας 91χρονο που νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου στο νοσοκομείο Σωτηρία και ένας 78χρονο με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Γεωγραφική κατανομή
Τη γεωγραφική και ηλικιακή κατανομή του κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, με στοιχεία από την αρχή της επιδημίας έως και τις 26 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ, οι νομοί στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Από την άλλη, οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό ανά κάτοικο είναι οι νομοί Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδας.
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κοροναϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3.523 (5.5%) ήταν θετικά στον κοροναϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου