Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Δ. Μπούγα



Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4558/27.02.2020 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας......
ζήτησε να πληροφορηθεί ποια μέτρα σχεδιάζονται να ληφθούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη αναβάθμιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον νομό Φωκίδας, ως προς τη δυνατότητα υποδοχής νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) ή να προγραμματιστεί η κατασκευή νέων.
Με την από 07.04.2020 υπ’ αριθ. πρωτ. 23078/684 απάντησή του, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς κοινοποίησε στον Βουλευτή αφενός την υπ΄ αρ. πρωτ. 2505/12.03.2020 έγγραφη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, όπου αναφέρεται κατ’ αρχάς ότι ο νομός Φωκίδας εξυπηρετείται από τέσσερις (4) Υποσταθµούς ΥΤ/ΜΤ, για δύο (2) εκ των οποίων η δυνατότητα απορρόφησης νέας ισχύος από σταθμούς ΑΠΕ έχει πρακτικά εξαντληθεί, λόγω της µεγάλης δέσμευσης ισχύος από προγενέστερους σταθμούς σε λειτουργία, με σύµβαση σύνδεσης ή δεσµευτική προσφορά σύνδεσης σε ισχύ. Εξετάζεται, όμως, η δυνατότητα υλοποίησης έργων μικρής έκτασης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να διατεθεί επιπλέον περιθώριο απορρόφησης νέας ισχύος στους εν λόγω σταθμούς. Από την άλλη, υπάρχει ακόμη διαθέσιμο περιθώριο απορρόφησης νέας ισχύος από σταθµούς ΑΠΕ στους λοιπούς δύο (2) Υποσταθμούς. 
Περαιτέρω, τον ενημέρωσε ότι το ζήτημα, που θέτει στην παρέμβασή του ο Βουλευτής, αποτελεί σημαντικό θέμα για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αντιλαµβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα υλοποίησης επενδύσεων στο ∆ίκτυο ∆ιανοµής. Ειδικότερα, προκειμένου να να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίµα, υφίσταται η αναγκαιότητα υλοποίησης επενδύσεων στα ∆ίκτυα και για το λόγο αυτό θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. 
                     
    Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα, Βουλευτή Φωκίδας
                                                        Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου