Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤHN ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!


Η τραγωδία που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, δεν έχει τέλος για....
τους χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα κάνει αβίωτο το βίο των κατοίκων κοντά στα σύνορα οι οποίοι ανησυχούν πραγματικά για τις εξελίξεις. 
Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγχρόνως είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης του προσφυγικού προβλήματος από την Τουρκία για τα γεωπολιτικά παιχνίδια της δικής της αστικής τάξης.  
Οι πρόσφατες φωτιές σε εγκαταστάσεις-αποθήκες αλληλέγγυων και ΜΚΟ στη Λέσβο αποπνέουν οσμή προβοκάτσιας. Στρέφονται  δήθεν κατά των ΜΚΟ που η ανάμειξή τους είναι επιλογή της «Ευρώπης» και των ελληνικών κυβερνήσεων. Στην πράξη όμως δημιουργούν συνθήκες απόγνωσης και εκρηκτικές καταστάσεις. Έτσι θα διευκολυνθούν οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για να επιβάλλουν τη δημιουργία νέων κλειστών hot spot σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. 
Εκμεταλλευόμενες την κατάσταση διάφορες εθνικιστικές, φασιστικές ομάδες έκαμαν εμφάνισή τους και, με την ανοχή των αρχών και του  κράτους, συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες και κυνηγοί κεφαλών. Στόχος τους είναι κατατρεγμένοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Στήνουν μπλόκα. Βρίζουν, απειλούν κι όχι μόνο όποιον καταφέρνει να περάσει. Υποτίθεται ότι έτσι «προστατεύουν» τα σύνορα, από ανθρώπους που εγκατέλειψαν τον τόπο τους, εξαιτίας της φτώχειας και του πολέμου. Αδιαφορούν ότι η χώρα μας έχει και συνεχίζει να συμβάλλει στους πολέμους αυτούς, άρα και στην όξυνση του προβλήματος.
Φυσικά δεν δείχνουν καμιά προθυμία να καταδικάσουν την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, όταν τα «συμμαχικά-ΝΑΤΟϊκά» τουρκικά αεροπλάνα και πλοία κάνουν σουρωτήρι τα σύνορα στο Αιγαίο. 
Σιωπούν, όταν η πολιτική της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ δίνει «αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας, να ενεργεί στρατιωτικά σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και να καταπατά τις συμφωνίες που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λοζάνης. «Λησμονούν» να πουν ότι η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία -όπως είχε κάνει και στην Κύπρο-  πολεμά στη Λιβύη και συμμετέχει στην αποσταθεροποίηση της αιγυπτιακής κυβέρνησης κ.ά.  
Χρησιμοποιώντας εθνικιστικό λόγο η ίδια η κυβέρνηση, στοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παράλληλα φουσκώνει τα πανιά της ακροδεξιάς και «οπλίζει» το χέρι της. Είναι τεράστια η ευθύνη της, που ανέχεται τη δράση των φασιστοειδών και που με την προπαγάνδα της κρύβει τους πραγματικούς ενόχους και τις πραγματικές αιτίες. Δηλαδή τους σφοδρούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή «ευρωπαίων» και αμερικανών ιμπεριαλιστών με αυτούς της Ρωσίας, της Κίνας και των εκατέρωθεν συμμάχων τους. 
Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται «φαιές» φωνές και ύποπτες δράσεις, ανοικτές ή συγκαλυμμένες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί του κράτους, για το σκοπό αυτό.
Ο πληθυσμός της ακριτικής περιοχής δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιου είδους αποβράσματα, καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει προσφυγιά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παρέχει φροντίδα στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες.
Πραγματικός πατριωτισμός δεν είναι αυτός που λανσάρουν διάφοροι που «περιπολούν» στον Έβρο, ψάχνοντας «λαθρομετανάστες». Ας έχουμε υπόψη ότι σε τέτοιες δραστηριότητες συμμετείχε και ο υπόδικος φασίστας ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, Γερμανοί ακροδεξιοί κατέφτασαν στη Μυτιλήνη για να συνεργαστούν με τάγματα εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί. Νεοναζί από τη Γερμανία, την Αυστρία βρέθηκαν στον Έβρο. Ενώ Σουηδοί εθνικιστές στην απέναντι πλευρά επιχειρούν να «αποτρέψουν» τους εγκλωβισμένους: η Σουηδία «γέμισε» πλέον και δεν θα δεχτεί ούτε έναν, διακηρύσσουν. 
Το Παράρτημα Λαμίας επισημαίνει στον κόσμο της Φθιώτιδας ότι η «εθνική ενότητα» που, αστοί και εθνικιστές, του τσαμπουνάνε, σημαίνει συστράτευση και θυσία του λαού για να πετύχουν τα σχέδια, οι επιδιώξεις και τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης που είναι διαμετρικά αντίθετα με τα δικά του.  Η «ομοψυχία» στην οποία καλούν σημαίνει εθελοντική παραίτηση από το λαϊκό συμφέρον, τις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Παραίτηση από την πάλη για μια καλύτερη, ειρηνική ζωή!  
Καλούμε τον απλό άνθρωπο της Φθιώτιδας να στρέψει τα πυρά του απέναντι στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική και φασιστική συμπεριφορά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Παράλληλα, καταδικάζουμε και τις φωνές για "ανοικτά σύνορα", που ουσιαστικά τροφοδοτούν τον εθνικισμό. 
Διέξοδος για πρόσφυγες - μετανάστες και το λαό είναι οι προτάσεις για άμεση κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας. 
Άμεσα να οργανωθούν από Ε.Ε. και ΟΗΕ διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως και στα σύνορα με τη Συρία, και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και στήριξη της χώρας στις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ – Ε.Ε. Να ακυρωθεί η συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. 
Να βάλει η κυβέρνηση τέλος στην απαράδεκτη δράση των επικίνδυνων, αυτόκλητων, δήθεν πολυτοφυλάκων. Να σταματήσει η παρουσία, αποδοχή και δράση εθνικιστών, φασιστών και ναζιστών μέσα στην Εθνοφυλακή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου