Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα οποία συνεχώς μεταβάλλονται, η Φωκίδα και ειδικά ο τουριστικός....
και παραγωγικός τομέας έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση - εξάπλωση του κορονοϊού. Η πτώση αυτή έχει προσθετικό χαρακτήρα στην ήδη άσχημη οικονομικά περίοδο του τελευταίου 3μήνου του 2019.
Χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού και στείρας αντιπολιτευτικής διάθεσης αλλά με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον ερχόμαστε να διεκδικήσουμε την έκτακτη οικονομική στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Δυστυχώς  η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τώρα για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.  Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε, για τη δήθεν ανακούφιση των πληγεισών περιοχών.
  Ανακοίνωσε μόνο αναστολή πληρωμών οφειλών προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία για τρεις μήνες για επιχειρήσεις που έχει διακοπεί η λειτουργία  τους για πάνω από 10 ημέρες με κρατική εντολή. 
 Όμως ζητήματα επιβίωσης δεν έχουν μόνο οι επιχειρήσεις που θα  κλείσουν με κρατική εντολή, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τα πρακτορεία, οι επιχειρήσεις μεταφορών, το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα εστιατόρια, τα καφέ, τα κέντρα διασκέδασης, οι προμηθευτές τους κ.α. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν ήδη φανεί για την περιοχή όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δελφών.
 Προβλήματα έχουν και οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
 Δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες ότι και οι εργαζόμενοι των ανωτέρω επιχειρήσεων και των καταστημάτων έχουν τεράστια προβλήματα, όπως οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και στον τουρισμό που θα ξεκινούσαν τώρα την εποχική εργασία τους;
 Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αγρότες και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης με τη διαμορφούμενη κατάσταση; Ειδικά όσοι από τον περασμένο Οκτώβρη είχαν πληγεί και ο ΕΛΓΑ ακόμη να αποζημιώσει.
 Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πληττόμενοι δανειολήπτες στεγαστικών, επαγγελματικών, επιχειρηματικών δανείων, δεν μπορούν να καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες; Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει ΤΩΡΑ εκτός από το να ενισχυθούν οι υγειονομικές δομές του νομού με κάθε τρόπο,  οφείλουν να σταθούν δίπλα στους επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής; 
Οφείλει, άμεσα η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων, που θα βοηθήσουν πραγματικά στη βελτίωση της δυσχερούς κατάστασης που βρίσκεται ο νομός. Επιπλέον να εξασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα.
Αναστολή της άρσης προστασίας 1ης κατοικίας!
Η οικονομική δραστηριότητα του νομού δεν λειτουργεί κανονικά!
Η κατάσταση πολύ σύντομα δεν θα είναι διαχειρίσιμη!
Καλούμε τους συλλογικούς εκπροσώπους εργαζομένων και κατοίκων, την αυτοδιοίκηση να διεκδικηθεί με αποφασιστικότητα η στήριξη του νομού.
11/3/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου