Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

'πατρίδα μας η Στερεά" Δελτίο τύπου για τον ΚΟΡΟΝΑΪΟ


Η Περιφέρεια να είναι αρωγός με άμεσα μέτρα και βοήθεια στους πολίτες της, στις....
ευπαθείς ομάδες, στους νέους ,στις οικογένειες ,στους εργαζόμενους που και με προσωπική τους υπευθυνότητα αντιμετωπίζουν την πρωτόγνωρη διάδοση του κοροναϊού  ,  τόνισε η κα Κατερίνα Μπατζελή.
Με ευθύνη   απέναντι στη σοβαρότητα και κρισιμότητα της έκτατης ανάγκης που βρίσκεται και η χώρα μας και η Περιφέρεια μας έγινε δεκτό από το σύνολο των μελών της Οικονομικής Επιτροπής(09-03-20)   το αίτημα της «πατρίδας μας η Στερεά» για  χρηματοδοτική ενίσχυση και δημιουργία κατάλληλων και επαρκών υποδομών σε όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία ή και Κέντρα Υγείας της  Στερεάς Ελλάδας, παρεμβάσεις .
«Η Περιφέρεια μας οφείλει να στηρίξει τους πολίτες της και το νοσοκομειακό προσωπικό μπροστά στην έκτατη ανάγκη αντιμετώπισης του κορωνοαϊού» και συμπληρώνοντας τόνισε ότι «Η πρόταση μας για την στήριξη των ΠΝ και των ΚΥ της Περιφερείας μας είναι συμπληρωματική και παράλληλη με την κρατική ενίσχυσή τους στα πλαίσια της Δημόσιας Υγείας, των ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και των μέτρων τα οποία σταδιακά εξαγγέλλονται βάση της εξέλιξης της κατάστασης».
Ειδικότερα πρότεινε ότι κατόπιν συζήτησης και καταγραφής των προβλεπομένων αναγκών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας και των Κέντρων Υγείας  σε συνεργασία με τις διοικήσεις τους και τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες :
1.  Όπως εγκριθεί το ποσόν των (100.000 ευρώ) για άμεση προμήθεια υλικού που προστατεύει τους δημόσιους χώρους-οι οποίοι και θα οριστούν- και τους πολίτες μας(αναλώσιμα ιατρικά υλικά).
2.  Όπως εγκριθεί το ποσόν των (50.000 ευρώ)για εργασίες τροποποίησης των χώρων των Νοσοκομείων και ή και των Κέντρων Υγείας για την κατασκευή ειδικών χώρων εισόδου και ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων, όπως αυτοί προβλέπονται ,χώροι άλλωστε που πρέπει να ενισχυθεί η στελέχωση τους με προσωπικό, ξεπερνώντας τις δυσκολίες της ισχύουσας νομοθεσίας περί κινητικότητας.
3.  Τοποθέτηση σε κάθε Νοσοκομείο ISOBOX -ειδικός χώρος που μπορεί να βρίσκεται και εκτός  κτιριακής υποδομής-για να μην υπάρχει επαφή των υπόπτων κρουσμάτων με τους συνήθεις ασθενείς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών Νοσοκομείων ΕΣΥ (Τ.Ε.Π). 
Στη επόμενη συνεδρίαση της ΟΕ στις 16/03 θα υπάρχει πλήρης εισήγηση των υπηρεσιών και ενόψει των νέων έκτακτων και προληπτικών μέτρων που αποφασίζονται κυλιόμενα για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και η εξειδίκευση των προτεινόμενων μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου