Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Παπαγεωργίου – Παπαγεωργάκης Αθανάσιος του Δημ. Ένας ευεργέτης της Πολυδρόσου



Ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος του Δημητρίου γεννήθηκε το 1893 στην τότε Άνω Σουβάλα - Πολύδροσο. ....
Το επίθετο του τότε ήταν Παπαγεωργάκης και οι γονείς του ήταν ο Δημήτριος και η Ασήμω.
Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου μετανάστευσε 17 χρόνων στην Αμερική και ασχολήθηκε με πολλές δουλείες μέχρι που άνοιξε το δικό του εστιατόριο στην Νέα Υόρκη.
Παντρεύτηκε στην Ελλάδα σε ηλικία 57 χρονών και πέθανε το 1961και δεν είναι αληθές αυτό που τα μητρώα τον αναφέρουν ως άγαμον.

 Έκανε δυο παιδιά τον Δημήτρη και την Ευθυμία.
Ο Παπαγεωργάκης - Παπαγεωργίου Αθανάσιος, είχε 6 αδέλφια τους: Παναγιώτη, Κων/νο, Ιωάννη, Ευθυμία, Χρυσούλα και Γεωργού.

Όπως αναφέρετε στην αρ.15/22 Ιουνίου του 1958, απόφαση της Σχολικής εφορείας του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου, ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος του Δημητρίου και ο Ρέββας Αθανάσιος του Ευθυμίου, μέσω του T. Valla, το 1955-1956, ο μεν πρώτος προσέφερε 3.000 δραχ. ο δε δεύτερος 1.500 δραχ., για την ενίσχυση του σχολικού ταμείου ΄΄προς επίτευξιν της ανεγέρσεως νέου διδακτηρίου΄΄.
 Ως εκ τούτου τους 
΄΄ανακηρύσσει ευεργέτας του Σχολείου΄΄



Ευχαριστώ την εγγονή του Αθανασίου Παπαγεωργίου

Φωτεινή Παπαγεωργίου για της πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό.


DEAN TOM VALLAS : Αναζητώντας τις χαμένες ρίζες.

1 σχόλιο:

  1. Πληροφοριακά, οι άλλοι δύο στην φωτογραφία με τον Αθ. Παπαγεωργάκη, είναι ο Λουκάς Χ. Γεωργούσης με την σύζυγό του Βαρβάρα....
    Ο Λουκάς Γεωργούσης, αξιωματικός της Χωροφυλακής είχε υποστεί βαρέα εγκαύματα κατά την είσοδο των Ναζί στην Ελλάδα, μετά από έκρηξη νάρκης...... Για τρία περίπου χρόνια, μέσα σε αμερικανικά νοσοκομεία του έκαναν συνεχώς επώδυνες πλαστικές εγχειρήσεις έως ότου αποκατασταθούν στοιχειώδεις σωματικές λειτουργίες.......

    Γιάννης Αθ. Λαγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή