Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Επικοινωνία του Γιάννη Οικονόμου με τις δομές Υγείας της Φθιώτιδας


Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται στην αρχή της, η μοίρα όλων μας είναι δεμένη....


Ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας της Φθιώτιδας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ Ανδρέα Κολοκυθά Αναπλ. Διοικητή  – εκτελούντα χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, την κα Μαίρη Γεωργοπούλου συντονίστρια Κέντρου Υγείας Αταλάντης, τον κ Θεοχάρη Λεπενό συντονιστή Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας, τον κ Δημήτρη  Καραγκούνη συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης, τον κ Ντόβα Κωνσταντίνο συντονιστή του Κέντρου Υγείας Στυλίδας και τη κ Ελένη Μακρή συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Δομοκού και τον κ Χρήστο Γεωργίου ,πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Όλοι τους, εστίασαν στην ανάγκη πιστής τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή των κανόνων της πολιτείας και φυσικά στην σχολαστική τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής.

Το Νοσοκομείο Λαμίας επέδειξε πολύ γρήγορα ανακλαστικά. Συμμορφούμενο πλήρως με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας  και της ΥΠΕ, έχει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και είναι πλήρως προετοιμασμένο. Συγκεκριμένα:

  • Στο πέτρινο κτίριο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη απομονωμένη μονάδα με 17 κρεβάτια (13 μονόκλινα και 2 δίκλινα για οικογενειακά περιστατικά) στην οποία θα εξετάζονται ύποπτα κρούσματα και θα νοσηλεύονται μέτριας βαρύτητας περιστατικά. Εφόσον υπάρξει προμήθεια κρεβατιών, η μονάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και την δυναμικότητα 100 κλινών. Σημειώνεται ότι είναι πλήρως διασφαλισμένη η απομονωμένη από το χώρο αυτό λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.

  • Αποφασίστηκε η μετατροπή τη ΜΑΦ (μονάδα αυξημένης φροντίδας) σε ΜΕΘ κορωνοϊού για τυχόν νοσηλεία ιδιαίτερης βαρύτητας περιστατικών.
  • Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του προσωπικού και έχουν ρυθμιστεί οι βάρδιες και ο τρόπος εργασίας τους 

  • Έχει καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών ετοιμότητας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πτέρυγα του κορωνοϊού

Τα Κέντρα Υγείας του νομού μας, συντονισμένα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έτσι ώστε αν υπάρξει ύποπτη περίπτωση για κρούσμα να αντιμετωπιστεί με τρόπο που να εμποδίσει την ευρεία διασπορά του στο προσωπικό, τους ασθενείς και το χώρο των Κέντρων Υγείας και να μεταφερθεί με ειδικά οργανωμένο όχημα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία αναφοράς. Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και για την απρόσκοπτη συνταγογράφηση των φαρμάκων, τις περισσότερες φορές χωρίς την δια ζώσης επαφή.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας ενημέρωσε τον κ. Οικονόμου ότι οι γιατροί της περιοχής αποφάσισαν να έχουν ανοιχτά τα ιατρεία τους όλη αυτή την περίοδο και να δέχονται το κοινό με ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται οι ανάγκες του κοινού και ταυτόχρονα προστατεύεται η υγεία του ιατρικού προσωπικού και αποφεύγεται η συγκέντρωση περιστατικών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν είχε επισημανθεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε από τους συνομιλητές του να μεταφέρουν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του στο προσωπικό των δομών υγείας της περιοχής μας. Τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία που ακόμη βρίσκεται στο ξεκίνημα της, η μοίρα όλων μας είναι δεμένη και επανέλαβε την πρόθεση του να υποστηρίξει με κάθε δόκιμο τρόπο την προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου