Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Λαογραφικός Σύλλογος Πολυδρόσου: Ευχαριστούμε τους αδελφούς Λουκά & Δημήτριο Θ. Θάνου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Λαογραφικού –Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου “ Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ” 
 ευχαριστούμε....
τους  αδελφούς Λουκά & Δημήτριο Θ. Θάνου για την παραχώρηση - δωρεά τους προς το Σύλλογο μεγάλου αριθμού παλαιών φωτογραφιών από το αρχείο του μακαρίτη πατέρα τους.
Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν πλέον πολύτιμο λαογραφικό υλικό για το Αρχείο του Συλλόγου μας αφού σε αυτές εικονίζονται στρατευμένοι νέοι του χωριού μας, παλαιοτέρων ετών, οι οποίοι παρουσιαζόμενοι ως νεοσύλλεκτοι, για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, φρόντιζαν να αποστείλουν μία από τις πρώτες φωτογραφίες τους, με την τιμημένη στολή του Έλληνος στρατιώτη, στο θείο – Θόδωρο, όπως τον αποκαλούσαν, ο οποίος και τις αναρτούσε σε περίοπτο θέση στο κατάστημα – ραφείο του, δημιουργώντας έτσι μια ιδιότυπη Έκθεση Φωτογραφίας στο χωριό μας.
Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε επίσης και στο συγχωριανό μας & από ιδρύσεως του Συλλόγου μας τακτικό & ενεργό μέλος κ. Γεώργιο Ι. Θάνο για τη μέριμνα & φροντίδα του να διευθετήσει & τακτοποιήσει τις δωρηθείσες  φωτογραφίες σε ειδικό ALBUM που θα αποτελεί πλέον μέρος των εκθεμάτων της Λαογραφικής Στέγης του χωριού μας. 
Με την ευκαιρία δε αυτής της δωρεάς καλούμε τους συγχωριανούς μας αλλά & τους συμπατριώτες μας στην ημεδαπή ή και αλλοδαπή να μιμηθούν το παράδειγμα των αδελφών Θ.Θάνου και να παραχωρήσουν ή δωρίσουν στο Σύλλογό μας υλικό λαογραφικού ενδιαφέροντος από το οικογενειακό ή προσωπικό τους αρχείο (φωτογραφίες, επιστολές, έντυπα ή έγγραφα, διάφορα αντικείμενα παλαιού οικιακού ή επαγγελματικού εξοπλισμού, παραδοσιακές ή παλαιές ενδυμασίες κ.α.) προκειμένου εμπλουτίσουμε περισσότερο τη Λαογραφική μας Στέγη.  

1 σχόλιο:

  1. Είναι μεγάλη χαρά αλλά και εξαιρετική τιμή για εμένα και τον αδερφό μου Δημήτρη να καμαρώνουμε τον ανθό της νεολαίας του χωριού μας κατά τη θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό. Η προσφορά μας αυτή ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να συμβάλουμε στην αξιέπαινη προσπάθεια του Λαογραφικού Συλλόγου "Η Σουβάλα Παρνασσού", αλλά και της ιστοσελίδας "Πολύδροσος Παρνασσού", στον τομέα της Λαογραφίας και στην εν γένει προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια ή συμβολή στην προσπάθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή