Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Σαράντα οκτώ νέα κρούσματα, 743 τα συνολικά, 20 νεκροί


48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε.....
σήμερα Τρίτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 743 .
134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.
Στους 20 είναι πια τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με μια 40χρονη γυναίκα στην Καστοριά να χάνει τη ζωή της από τον φονικό ιό, όπως αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό της.
Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (21/3) στο σπίτι της στην Καστοριά και αποτελεί το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπέφερε από άσθμα.


1 σχόλιο:

  1. Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) να δώσει ο ΕΟΠΥΥ διπλάσια αποζημίωση (δηλαδή από 800 € στα 1.600 € ημερησίως !) στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού !
    Οι γιατροί και οι νοσηλευτές υποφέρουν κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες και κάποιοι αρμόδιοι μέσα στην κρίση, μέσα στον πανικό που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα, το μόνο που συνεχίζουν να σκέφτονται είναι πώς θα οικονομήσουν οι ιδιώτες και πως θα απαξιωθεί η δημόσια υγεία.
    Το πρόβλημα της έλλειψης κλινών είναι πλέον ορατό, η επίταξη σε τέτοιες συνθήκες είναι επιβεβλημένη από μία κυβέρνηση που σέβεται τον πολίτη,αλλά....
    Ντροπή και αίσχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή