Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

«Συγγνώμη»...


Πριν αποκαλυφθεί η απόλυτη αλήθεια για το 11μηνο κοριτσάκι από τη Συρία, τα ΜΜΕ πρόλαβαν να «αξιοποιήσουν» την καταδικαστική εκτίμηση του ιατροδικαστή. Έφριξαν οι...

τηλεοράσεις, εξερράγη από οργή το Διαδίκτυο, άναψαν και κόρωσαν οι πολυθρόνες μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Οργή για τον πατέρα, τη μάνα, τον θείο, τους μετανάστες, τη ΜΚΟ (που τους βρήκε το σπίτι στους Αμπελόκηπους), τα ήθη τους, την «κουλτούρα» τους.

Εντάξει, τα Μέσα έπεσαν θύματα κακής ενημέρωσης από τους ιατροδικαστές. Αλλά έχουν και αυτά πολύ μεγάλη ευθύνη στην, κατ' ουσία, διαπόμπευση των τραγικών γονιών που έχασαν το παιδί τους και μαζί κινδύνευσαν να χάσουν και την ελευθερία τους με μια ανατριχιαστική κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά την «ανατροπή», τα ΜΜΕ έπρεπε να βγουν με μια μεγάλη, ηχηρή, ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την κατάφωρη αδικία σε αυτά τα νέα παιδιά. Μαζί με μια καταγγελία –και μια βαθιά έρευνα– για τον ιατροδικαστή (τον επιστήμονα!) που τα παρέσυρε σε αυτήν την εγκληματική παραπλάνηση...

harddog-sport.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Συγγνώμη από την "αδέσμευτη "Τηλεόραση μπα δέν. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα μωρό γεννήθηκε με την σπάνια πάθηση της μικροκεφαλίας.
    Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πολύ μικρή κρανιακή κοιλότητα, λόγω ατροφικού εγκέφαλου
    Επειδή είχε ισχυρούς πόνους οι γιατροί έδιναν στους γονείς να τοποθετούν παυσίπονα σε μορφή υπόθετου.
    Ενα μωρό δεν μπορείς να το πείσεις να... καταπιεί χάπια. Οπότε δεν έχεις και πολλές επιλογές στην μορφή του παυσίπονου. ¨Η θα το τρυπάς συνεχώς με ενέσεις, ή θα του βάζεις υπόθετα
    Κάποια στιγμή το μωρό σε ηλικία 11 μηνών απεβίωσε.
    Οι τραγικοί γονείς, που κουβαλούσαν έναν τέτοιο σταυρό επί 11 μήνες, μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος
    Σαν να μην τους έφτανε ο πόνος τους, βγήκε και ο ιατροΔΙΚΑΣΤΗΣ και είπε την μεγαλοπρεπή κοτσάνα του για "σεξουαλική κακοποίηση" και πολλοί έπεσαν να τους φάνε...μαζί και τα κανάλια καθώς και οι ειδικοί του fb με τα γνωστά σχόλια.

    Ισως επειδή είναι αλλοδαποί ήταν πιο εύκολη η "καταδίκη", όπως λέμε "ελαφρά τη καρδία

    Η τελική πια ανακοίνωση παραδέχεται ότι τα σημάδια "σεξουαλικής κακοποίησης" δεν ήταν παρά από τα αμέτρητα παυσίπονα υπόθετα που είχε δεχτεί το δύστυχο μωρό.
    Σήμερα πήραν τα σφουγγάρια όλοι οι κοινωνικά ευαίσθητοι "ιατροδικαστές από τα LIDL" ,οι ''δημοσιογράφοι''που είχαν γεμίσει τους τοίχους τους με ... πόνο και αηδία για "την κακοποίηση ενός μωρού από τους ίδιους τους διεστραμμένους μετανάστες γονείς του" και έσβησαν τα ατυχή ποστ που είχαν αναρτήσει χτες και προχτές!

    Μαζί με τα κοινωνικά ευαίσθητα (δηλαδή ηλίθια) ποστ πήγαν περίπατο και τα επίσης βλακώδη σχόλια που τα συνόδευαν, τύπου "έλεος", "αηδία", "να τους κρεμάσουν" και άλλα τέτοια....
    3000 χρόνια ιστορία έχουμε ,δώσαμε και τα φώτα στους Ευρωπαίους ,Ε τι να κάνουμε έχουμε και εμείς δικαίωμα στην μαλακία,μόνο που κρατάει πολύ και δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει....
    bolivar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τώρα ποια από τα κοράκια της ενημέρωσης θα ζητήσουν συγνώμη από τους Σύρους πρόσφυγες που όχι μόνο έχασαν το παιδί τους αλλά στήθηκαν στα έξι μέτρα του κανιβαλισμού των ΜΜΕ
    Φυσικά κανένας έγκριτος δημοσιογράφος,,,ξέρετε από αυτούς που έχουν γνώμη επί παντός επιστητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΡΙΟΙ Η ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΕΛΛΗΝΕΣ........

    Να πούμε τώρα και για τους βιασμούς παιδιών στην Κρήτη;...
    Οι μέρες που περνάμε είναι μέρες ντροπής για τη δημοσιογραφία. (Αλλά και για την ιατροδικαστική επιστήμη, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι). Ίσως κάποιοι περιμένουν, ως ελάχιστη εξιλέωση, την ανακοίνωση ποινών από τα πειθαρχικά όργανα των δύο κλάδων. Δεν ξέρω αν θα έρθουν, αλλά και να έρθουν...

    λίγο θα αλλάξουν την κατάσταση.

    Θα πρότεινα να αξιοποιήσουμε αλλιώς την ιερή οργή μας. Με αφορμή τον διασυρμό μιας οικογένειας προσφύγων από τη Συρία, για τον οποίο διασυρμό κανένας δεν θα ζητήσει συγνώμη, πέρασα μερικές ώρες στον υπολογιστή αναζητώντας ειδήσεις από το αρχείο των τριών τελευταίων ετών. Ειδήσεις για τις οποίες αρκετοί εδώ στο νησί λέμε, καιρό τώρα, πως κάποτε θα πρέπει επιτέλους να τις βάλουμε σε μια σειρά και να συζητήσουμε σοβαρά για αυτές. Ίσως αυτή να είναι μια καλή αφορμή. Επιδιώκω να συζητήσουμε, όχι να σας προκαλέσω.

    Μια που εκτεθήκαμε ως κοινωνία και ως δημοσιογράφοι προσπαθώντας να αναδείξουμε «Τί γίνεται επιτέλους με αυτούς τους πρόσφυγες που βιάζουν τα παιδιά τους» τουλάχιστον ας αξιοποιήσουμε την παταγώδη αποτυχία μας. Ας συζητήσουμε επιτέλους «Τί γίνεται με αυτούς τους Έλληνες που βιάζουν τα παιδιά τους» και ειδικά εδώ στην Κρήτη.

    Παρακάτω θα βρείτε ειδήσεις για καταδίκες στο νησί (αν αντέχετε να τις ανοίξετε όλες) για αδικήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική βία εις βάρος ανηλίκων. Και δυστυχώς δεν είναι fake news, δεν είναι περιπτώσεις που οφείλονται σε λάθος του ιατροδικαστή όπως στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού από τη Συρία. Είναι περιπτώσεις πέρα για πέρα αληθινές, που έφτασαν στην καταδίκη (όσες έχουν ήδη εκδικαστεί) ή στην προφυλάκιση των κατηγορουμένων (για τις πιο πρόσφατες) με βάση τα στοιχεία των Αρχών. Είναι θέματα ταμπού για την κρητική κοινωνία, και μάλιστα όχι μόνο στην ενδοχώρα της Κρήτης όπως και εγώ νόμιζα αρχικά, αλλά και στα αστικά κέντρα. Εδώ μιλάμε για γιατρούς σε νοσοκομεία, για γυμναστές σε μεγάλους αθλητικούς συλλόγους, για καλοστεκούμενα μέλη της κοινωνίας μας κτλ.

    Θα μπορούσαν όλοι οι παρακάτω τίτλοι να ξεκινούν ή να περιλαμβάνουν το «Κρητικός πατέρας», ή το «Κρητικός ηλικιωμένος» ή το «Οικογένεια κρητικών» κτλ;

    Ναι θα μπορούσαν. Αλλά θα ήταν απολύτως λάθος, όπως λάθος ήταν και η ανάδειξη της εθνικότητας του ανθρώπου που βρέθηκε άδικα στα μανταλάκια (μαζί με όλους τους ομοεθνείς του) ενώ θρηνούσε για το παιδί του.

    Για τον Σύριο πατέρα κάναμε λάθος.

    Για την Κρήτη όμως οι παρακάτω ειδήσεις είναι αληθινές.

    Κυρίως όμως είναι πολλές και εξωφρενικά συχνές (περίπου μία τον μήνα αν προσέξετε τις ημερομηνίες). Δεν έχω στοιχεία από άλλες περιφέρειες (εγώ την Κρήτη καλύπτω δημοσιογραφικά τα τελευταία 10 χρόνια). Ίσως να υπάρχουν αντίστοιχα πολλές ειδήσεις και στη Θεσσαλία ή στη Θράκη ή στην Ηπειρο. Δεν έχω εικόνα. Έχω μόνο την αίσθηση (ξαναλέω, την αίσθηση) πως, ειδικά εδώ, κάτι συμβαίνει.

    Μερικές μεθοδολογικές επεξηγήσεις:

    Οι αναφορές που ακολουθούν δεν είναι κάποιου είδους στατιστική, ούτε επιστημονική καταγραφή του προβλήματος, ούτε κάποια επίσημη καταγραφή από τα στοιχεία των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών του νησιού. Μόνη πηγή είναι το ρεπορτάζ. Μάζεψα τις σχετικές ειδήσεις των τελευταίων ετών, που περάσαμε στο κρητικό κομμάτι του site της «Εφ.Συν.» (λειτουργεί από το τέλος του 2016). Είμαι σίγουρος πως και τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ έχουν αντίστοιχο πλούσιο αρχείο και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Στα links περιλαμβάνονται ειδήσεις για σεξουαλικά εγκλήματα ΜΟΝΟ εις βάρος ανηλίκων και όχι ενηλίκων (π.χ. δεν είναι η δολοφονία της Susan Eaton).

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΩΡΕ ΚΑΤΑΕΛΛΗΝΕΣ ...
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

    Δεν επιδιώκω να σας προκαλέσω. Επιδιώκω να ανοίξω τη συζήτηση και κυρίως με ανθρώπους ειδικότερους από εμένα. Μιλώ για ένα θέμα που υπάρχει στο νησί και που νομίζω πως πρέπει να το δούμε. Καμία γενίκευση δεν χωράει εδώ, όπως δεν θα χωρούσε και για τους Σύριους ακόμα και αν ήταν αλήθεια η αρχική είδηση για τον θάνατο του κοριτσιού, όπως διακινήθηκε.

    Οι γενικεύσεις φέρνουν τον φασισμό. Δεν επιδιώκω να πω ότι οι «Κρητικοί βιάζουν τα παιδιά τους». Και μην το τολμήσετε ούτε εσείς, οι εκτός του νησιού, να το κάνετε γιατί θα αδικήσετε έναν υπέροχο λαό.

    Υπέροχο τόσο, όσο και ο λαός της Συρίας.


    Κρήτη: Στη φυλακή ο ορθοπεδικός που ασέλγησε σε 12χρονη
    29.01.2020

    Ηράκλειο: Ένοχος και στο Εφετείο γιατρός για ασέλγεια σε ανήλικο
    24.01.2020

    Κρήτη: Νέα καταδίκη ηλικιωμένου για ασέλγεια σε ανήλικη


    27.12.2019

    Ποινή – χάδι για βιασμό φοβερής αγριότητας
    11.12.2019

    Κατηγορεί τον πατέρα της ότι τη βίαζε επί 15 χρόνια
    24.10.2019

    Ένοχος αλλά ελεύθερος ο πατέρας για ασέλγεια στον 4χρονο γιο του
    12.07.2019

    Ένοχος ξανά ο χρυσαυγίτης γυμναστής για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας
    01.07.2019

    Ηράκλειο: Καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε ανήλικο
    15.04.2019

    Ηράκλειο: Προφυλακιστέος για τον βιασμό του ανήλικου ανιψιού του
    27.03.2019

    Καταδικάστηκε ο 74χρονος που ασέλγησε σε 9χρονη
    12.03.2019

    Προσωρινά κρατούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι
    24.02.2019

    Ηράκλειο: Συνελήφθη ηλικιωμένος που ασέλγησε σε κοριτσάκια
    15.02.2019

    Χανιά: Μειώθηκε η ποινή 72χρονου για ασέλγεια σε 5χρονη
    11.01.2019

    Χανιά: Στη φυλακή για την υπόθεση ασέλγειας σε μαθήτριες
    15.11.2018

    Χανιά: Ένοχοι για τον βιασμό 13χρονης με νοητικά προβλήματα
    17.10.2018

    Ηράκλειο: Καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικη
    10.07.2018

    Ηράκλειο: Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης του
    14.06.2018

    Μεσαρά: Ποινική δίωξη σε 70χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη
    20.09.2017

    Ηράκλειο: 12 χρόνια κάθειρξη σε ηλικιωμένο για βιασμό 8χρονης
    19.12.2016

    Δικάζεται 69χρονος για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι
    Και φυσικά η υπόθεση των τελευταίων χρόνων στην Κρήτη που στιγμάτισε (και στιγματίζει ακόμα) μια ολόκληρη πόλη, το Ρέθυμνο:

    10.11.2016

    Ένοχος ξανά ο Νίκος Σειραγάκης – 401 χρόνια κάθειρξη...

    Μάριος Διονέλλης
    Πηγή: dionellis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή