Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ευρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.....

Ο ιδιωτικοποιημένος όμιλος τηλεπικοινωνιών που έχει 2,87 δισ. έσοδα και  1,02 δισ. κέρδη, επιμένει σε απολύσεις προσωπικού, αρνούμενος την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. ΟΙ εργαζόμενοι των 11 διαφορετικών εργασιακών καθεστώτων, που ξεκινούν από τον μισθό φιλοδώρημα των 350 ευρώ μέσα σε πρωτοφανή εντατικοποίηση, αγωνίζονται, την ίδια ώρα που τα golden boys της διοίκησης απολαμβάνουν μυθικές απολαβές.  
Αυτά είναι τα αποτελέσματα αφενός του δήθεν «επιτυχημένου» παραδείγματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ που η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προώθησαν, και αφετέρου της απορύθμισης στα εργασιακά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  η οποία επαναφέρει ουσιαστικά το μνημονιακό εργασιακό καθεστώς, κατά των ΣΣΕ, του κατώτατου υποκατώτατου μισθού και των απολύσεων την ίδια ώρα που ενισχύει τις μεγάλες εταιρείες με κάθε τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με σχετική ερώτηση βουλευτών του από 20/12/2019 έχει τοποθετηθεί υπέρ των εργαζομένων. (https://www.syriza.gr/article/id/86062/Erwthsh-10-boyleytwn-toy-SYRIZA-gia-th-diasfalish-thesewn-ergasia-kai-epanafora-SSE-ston-omilo-OTE.html)
Η ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη που θα «γύρει την πλάστιγγα», όταν κερδοφόρες επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους απολύουν, αρνούνται τα ελάχιστα δικαιώματα στους εργαζόμενους και προχωρούν σε μηνύσεις κατά απεργών. 
Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης – ΣΕΒ για πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και θα συνεχιστεί με τη συμπαράσταση όλων μας μέχρι τη νίκη.
8/1/2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου