Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου,......
ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα «συμμάχους» που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.
Η παρουσία - ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή. 
Την ίδια στιγμή η εκκωφαντική σιωπή -για μια ακόμη φορά- ενός Αμερικάνου προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δείχνει ότι αυτό που τους νοιάζει είναι να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και αυξάνουν οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικάνων.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, προχώρησαν στη σύναψη της επικίνδυνης «αμυντικής» συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ και την επέκταση των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αναβάθμισαν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Προχώρησαν σε ενεργειακές συμφωνίες που κανένα όφελος δεν έχουν για τον ελληνικό λαό και χωρίς την προηγούμενη ανακήρυξη ΑΟΖ. Μοναδικό κριτήριό τους η συμμετοχή και του εγχώριου κεφαλαίου στην μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή με την εκμετάλλευση και το αίμα των λαών. 
Στην ουσία πρόκειται για μια κοινή εξωτερική πολιτική που σήμερα φανερώνει ακόμη περισσότερο τους τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. 
Για αυτό άλλωστε και η κριτική των άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση ΝΔ δεν αφορά την ουσία της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την οποία συμφωνούν, αλλά στο είδος και στην επάρκεια των ανταλλαγμάτων που εξασφάλισε, κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και για κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές και το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει σχετικά, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, οι απειλές εναντίον του Ιράν και ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, το επιβεβαιώνουν .
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη:
- Για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
- Για να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο ή προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
- Για να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ. 
- Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς.

ΑΘΗΝΑ 08/01/2020                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕΑΘΗΝΑ 8/1/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

3 σχόλια:

 1. Είδα όνειρο στις 8 Γενάρη ,ότι οι Βαλκανικές Χώρες και οι παράκτιες της ανατολικής Μεσογείου συμφώνησαν για εμπορικές συνεργασίες ,από κοινού εκμετάλλευση των φυσικών πόρων,συμμαχία και σύμφωνο μη επίθεσης,σταμάτημα των εξοπλισμών από Ρωσία,Αμερική,Γαλλία,Γερμανία.Αγγλία,ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Ποιος θα μπορούσε να τους απειλήσει και να επέμβει στα εσωτερικά τους,κανείς ,ούτε ο ΚΙΜ ...Αμέσως οι παραπάνω προμηθεύτριες χώρες έβαλαν νερό στο κρασί τους,μείωσαν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις για τα χρέη και προσπάθησαν να κάνουν νέες συμφωνίες με αμοιβαίο όφελος γιατί άρχισαν να κλονίζονται οι οικονομίες τους από έλλειψη πελατών.
  Μετά ξύπνησα και πίνοντας τον καφέ μου είδα στις ειδήσεις τον Μητσοτάκη να γλύφει τον Τράμπ,ο Ερντογάν τον Πούτιν και οι δύο υπερήφανοι που τους κάνουν την χάρη να τους πουλήσουν αεροπλάνα και πυραύλους. Έκλεισα την τηλεόραση και άρχισα να σκέφτομαι που θα βρω χρήματα και για πόσα χρόνια θα τα πληρώνω τις επιτυχίες τους.....

  Αιθεροβάμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος σημερα. Με τα F35 θα ανακτήσουμε την υπεροπλία έναντι της Τουρκίας. Σημ.συμμάχου μας στο ΝΆΤΟ. Επομένως αφού ο κίνδυνος από Βορράς εξέλιπε, έχουμε μόνο εξ ανατολών που είμαστε στην ίδια συμμαχία. Γιατί να είμαστε τότε σύμμαχοι.Πόσα κιλά βλακεία μπορεί να δέρνει τους κυβερνώντες διαχρονικά.Και για να είμαστε δίκαιοι και τους ψηφοφόρους αυτών.Υπάρχει βέβαια και ο παράγων μίζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο ως χορηγία στη Θεολογική σχολή της Βοστόνης, από τον Κούλη. ...Και ο άλλος προσπαθούσε από δωρεές να πάει το παιδί του στη Βοστώνη για θεραπεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή