Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Πλατεία ΘΕΑΤΡΟΥ «Έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ οριστικά τα όποια δικαιώματα μπορεί να είχαν οι πάντες από το 1982 και μετά»

«Ξαφνικά», τέλος Σεπτέμβρη του 2019 και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των συμβούλων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών και των Τοπικών Κοινοτήτων ....
μετά την ορκωμοσία, δεσμεύτηκαν 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου στους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, για την Πλατεία ΘΕΑΤΡΟΥ στην Ιτέα. 
Σήμερα ξημερώνοντας το 2020, έχει γίνει σε όλους κατανοητό, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, στους περισσότερους δημότες του δήμου μας, σε όλους εκείνους που προσπαθούσαν συνειδητά ή ασυνείδητα να μειώσουν την αξία της υπόθεσης αυτής τα προηγούμενα χρόνια, πόσο θα επηρεάσει και θα επηρεάζει για αρκετό χρονικό διάστημα την λειτουργία και την ζωή του Δήμου Δελφών και την ζωή των περίοικων της περιώνυμης Πλατείας. 
Τα πρώτα δείγματα έχουν φανεί με την αναστολή εκτέλεσης ακόμα και ακύρωσης μιας σειράς Έργων που προγραμμάτιζε ο Δήμος λόγο έλλειψης χρημάτων. Σχετικές αποφάσεις έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο. Ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή και στην καθημερινή αντιμετώπιση ακόμα και απλών αναγκών και έπεται συνέχεια.
      Φυσικά οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες για εμάς που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε χαλαρώσει παρακολουθώντας την πορεία του προβλήματος αυτού. Η παράταξή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» είχε αναδείξει το θέμα αυτό από το 2011 έως σήμερα σε όλες τις διαστάσεις του και με κάθε τρόπο. Μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο Τοπικό της Ιτέας. Το ενδιαφέρον μας ασκήθηκε έντονα όλες τις φορές απέναντι σε όλες τις δημοτικές αρχές. Δεν εισακούστηκαν όμως οι προτάσεις μας για τον τρόπο που έπρεπε ο Δήμος Δελφών να χειριστεί το θέμα αυτό το 2011, αλλά ούτε τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Εφετείου το 2014 που υποχρέωνε Δήμο και περίοικους να πληρώσουν για την Πλατεία.
Αυτή την ώρα το μοναδικό που μπορεί να κάνει ο Δήμος Δελφών είναι να αναδείξει για την Πλατεία ΘΕΑΤΡΟΥ, πως έχει τελεστή Πράξη Αναλογισμού από το 1961 με αποφάσεις που πήρε η τότε Κοινότητα Ιτέας, η οποία έχει τελεσιδικήσει και έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ οριστικά τα όποια δικαιώματα μπορεί να είχαν οι πάντες από το 1982 και μετά. 
Την θέση αυτή δεν υποστήριξε καμία Δημοτική Αρχή έως σήμερα και δεν την χρησιμοποίησε ως υποστηρικτική γραμμή απέναντι στους διεκδικητές της Πλατείας.
Αυτή η θέση προϋποθέτει ταυτόχρονα πως ο Δήμος Δελφών πρέπει να καταγγείλει ως Παράνομη την Πράξη Αναλογισμού του 1995, που «ανέστησε» μη υπαρκτά δικαιώματα για την Πλατεία.
Πρέπει σήμερα ο Δήμος Δελφών να ανοίξει τέτοιου είδους πτυχές για το θέμα αυτό, αποκαθιστώντας την αλήθεια για την Πλατεία όσο σκληρές και αν είναι.
Θα είναι σκληρές γιατί θα έρθουν στο φως ευθύνες υπηρεσιακών δημοτικών παραγόντων αλλά και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων και Δημάρχων, οι οποίοι δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου από τις θέσεις που κατείχαν, ως όφειλαν.
Είμαι βέβαιος πως το βασικό ΕΡΩΤΗΜΑ που θα τεθεί αμέσως από πολλούς διαβάζοντας την πρότασή μας αυτή θα είναι: «Θα λυθεί το θέμα της Πλατείας και τα χρήματα δεν θα δοθούν στους «σημερινούς δικαιούχους» γλυτώνοντάς τα ο Δήμος με αυτή την τακτική;».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι πως δεν γνωρίζουμε τι δρόμους θα ανοίξει η τακτική αυτή και εάν μπορεί να παραχθούν νέα δεδομένα που να ενθαρρύνουν πιο θετικές εξελίξεις στο μέλλον για τον Δήμο.
Το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΡΩΤΗΜΑ όμως για εμάς είναι άλλο: «Μπορεί ο Δήμος Δελφών και οι περίοικοι να πληρώσουν τίμημα για την Πλατεία που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πως καταλήξαμε εδώ για ένα δημοτικό χώρο προ αμνημονεύτων χρόνων όπως πανθομολογεί η συντριπτική πλειοψηφία ; Μπορεί όλοι οι δημότες του Δήμου να πληρώσουν ένα τέτοιο τίμημα στερούμενοι υπηρεσιών και αγαθών του Δήμου χωρίς να γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό;»
Αυτό το ερώτημα έχει έρθει η ώρα να απαντηθεί και θα ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ!  
Κάθε άλλη πρόταση που ακούγεται και ακούγονται διάφορες ως αντίδραση του Δήμου στην εκταμίευση των χρημάτων, σας λέω μετά βεβαιότητας πως έχει εξετασθεί στο παρελθόν και το μόνο που θα δημιουργήσει σήμερα είναι νέα προβλήματα και νέες εμπλοκές σε βάρος του Δήμου και των δημοτών. Εκτός κι αν διατυπώνονται για να αποπροσανατολίσουν από την μοναδική γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί τούτη την ώρα. 
Ακούστε μας αυτή την φορά. Ακούστε μας την ύστατη ώρα. 
Δυστυχώς οι πραγματικοί «Καλικάντζαροι» δεν φεύγουν με ξόρκια, προσευχές και παραμύθια.
Χρειάζεται αποφασιστικότητα και θέληση να πάρεις δύσκολες και σκληρές πολιτικές αποφάσεις, για να αντιμετωπίσεις την επιθετική και επικίνδυνα αντικοινωνική συμπεριφορά τους και οικονομικά επιζήμια και καταστροφική για τον Δήμο και τους δημότες του.
Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δελφών στην δύση του έτους που έφυγε, στις 30/12/2019, ενημερώσαμε ήδη για την υπόθεση της ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ από το 1982 την Εισαγγελική αρχή του τόπου και έπεται συνέχεια.  
Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλες και όλους, με ελπίδα για καλύτερες μέρες μέσα στο 2020.

Παναγιώτης Μέγκος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου