Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΑ!


100 στρέμματα έχουν ενοικιαστεί στην περιοχή από αλλοδαπό επιχειρηματία. Στο πλάνο των επενδυτών η εγκατάσταση καλλιέργειας, καθώς και η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας-συσκευασίας-τυποποίησης. Κι επώνυμος από τη Φωκίδα μετέχει στο εγχείρημα....

Αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και ανερχόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ενώ συνιστά, παράλληλα, και τον πλέον εξωστρεφή τομέα στο κομμάτι των εγχώριων εξαγωγών. Ο λόγος για την καλλιέργεια και τη διάθεση βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία διαρκώς και περισσότερο αποκτά διακριτή θέση στην αναδιαμόρφωση του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου με καλλιέργειες και παραγωγικές μονάδες να αναπτύσσονται διαρκώς σε όλη την επικράτεια.
Στο φόντο αυτό φαίνεται πως δεν αργεί και η έλευση αντίστοιχης επένδυσης στη Φωκίδα  παρέχοντας μια κάθε άλλο παρά αμελητέα τόνωση στην οικονομική ζωή του νομού και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Εν Δελφοίς και που επιβεβαιώνει και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δ.Ε. Γραβιάς, Γιάννης Μανανάς, έχουν ενοικιαστεί κατά πάσα πιθανότητα -δεν αποκλείεται και η περίπτωση εξαγοράς, κάτι όμως που ως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί- 100 στρέμματα στην περιοχή της Γραβιάς, και πιο συγκεκριμένα στο σημείο το αναδασμού, από αλλοδαπό επιχειρηματία, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι ο εν λόγω επενδυτής είναι ισραηλινής καταγωγής.
Στόχος του επιχειρηματία, στην ομάδα του οποίου μετέχει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Εν Δελφοίς κι επώνυμο πρόσωπο από τη Φωκίδα που στο παρελθόν κατείχε κορυφαία θεσμικά αξιώματα, φέρεται να είναι η δημιουργία καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στην περιοχή της Γραβιάς σε συνδυασμό με την ίδρυση εργοστασίου επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας της πρώτης ύλης που θα παράγεται από την καλλιέργεια του φυτικού προϊόντος. Εξέλιξη που, αν τελικά τελεσφορήσει , θα είναι σε θέση να παρέχει σημαντικές θέσεις εργασίας στους κατοίκους της βορειοανατολικής Φωκίδας. 
Το ερώτημα, βέβαια, που εύλογα προκύπτει είναι γιατί ο εν λόγω επιχειρηματίας επέλεξε την περιοχή της Γραβιάς, προκειμένου να δημιουργήσει την επένδυσή του. Η απάντηση βρίσκεται στην κείμενη σχετική νομοθεσία της ελληνικής πολιτείας. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο αριθμός των αδειών που μπορεί να εκχωρηθεί σε κάθε νομό της χώρας για τέτοιου είδους καλλιέργειες είναι συγκεκριμένος και πεπερασμένος. Το γεγονός ότι στη Φωκίδα δεν είχε έως τώρα ζητηθεί, και κατ επέκταση παραχωρηθεί, καμία τέτοια άδεια καθιστά το νομό ελκυστικό στην έλευση κι εγκατάσταση επιχειρηματιών που δείχνουν το ενδιαφέρον επένδυσης στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, είναι και ελκυστικός επιχειρηματικά αλλά και ιδιαίτερα ανερχόμενος και υποσχόμενος για την εξαγωγή σοβαρού κέρδους.  
Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου