Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επικίνδυνες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά, αλλά και για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο......
 
Η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, ήταν συνέχεια των προηγούμενων. Μπροστά στους οξύτατους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, ενισχύει ακόμα περισσότερο τον επιθετικό σχεδιασμό του κατά των λαών, παρά τις φανερές αντιθέσεις στο εσωτερικό του. Αναβαθμίζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο. Επιταχύνει τις αποφάσεις δημιουργίας εναέριων, ναυτικών, επίγειων μονάδων κρούσης, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε νέες επεμβάσεις. Παράλληλα, απαιτεί την αύξηση των πολεμικών δαπανών των χωρών μελών, για να εναρμονιστούν με  την υποχρέωση του 2% του ΑΕΠ. Κάτι που  για την Ελλάδα σημαίνει αιμορραγία 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ξεροκόμματα για τους πολλούς - αμύθητα πλούτη για το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.  
Η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προκατόχων της- διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους. Όσο κι αν προσπαθούν, ευρωατλαντικά κόμματα, αστικά ΜΜΕ και οι ενσωματωμένες γραφίδες, με την προπαγάνδα τους να ξεπλύνουν τον ιμπεριαλισμό και να προβάλλουν τις «αξίες» του ΝΑΤΟ, τα ματωμένα ίχνη 70 χρόνων δολοφονικής πορείας ενάντια στους λαούς, είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στη συνείδησή του κόσμου. 
Δεν ξεχνάει κανείς ότι, από το 1974 και μετά, υπό την ευρωατλαντική αιγίδα υπογράφτηκαν «διευθετήσεις στο Αιγαίο», βλαπτικές για τα συμφέροντα του λαού μας: 1976 - Πρακτικό Βέρνης, 1978 – Συμφωνία Νταβός, 1997 – Συμφωνία Μαδρίτης, 1999 – Ελσίνκι.   
Σε αυτό το έδαφος των οξύτατων ανταγωνισμών, κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης. Προχωρά σε αυθαίρετη συμφωνία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης. Ανοίγει ολόκληρη τη βεντάλια των απαιτήσεων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων λαών της Μεσογείου. Δημιουργεί τετελεσμένα. 
Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις «έκαναν σκόνη» τους μύθους περί «ασφάλειας και προστασίας» της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωένωση, αφού αυτοί, ουσιαστικά, «νίπτουν τας χείρας τους» μπροστά στην προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Τους χρειάζεται και δεν θέλουν να φύγει από το «μαντρί» της Δύσης. Όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για τη συνδιαχείριση-συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου. Τα πάντα υποτάσσονται στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ξένων και ντόπιων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι ντόπιοι ταγοί τα «δίνουν όλα» για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και τη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στη μοιρασιά της λείας από το ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο σε βάρος των λαών. 
Ως Παράρτημα Λαμίας διακηρύττουμε ότι δεν χωράει καμία επανάπαυση και εφησυχασμός, ό,τι κι αν διαδίδουν τα αστικά επιτελεία! Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαϊκό κόσμο της Φθιώτιδας σε επαγρύπνηση κι ετοιμότητα. Δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα θετικό από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και απ’ όλες τις συνακόλουθες εξελίξεις! Να μη μπουν στο δίλλημα «συμβιβασμός και συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή», αφού τίποτα από τα δυο δεν αποτρέπει τη σύγκρουση. Ακόμα κι αν υπάρξει πρόσκαιρος συμβιβασμός, θα επανέλθει αύριο δριμύτερη. Χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα για την πορεία των πραγμάτων, τη στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. 
Είναι απαραίτητο να δυναμώσει η πάλη σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση στην Ελλάδα, και σε κάθε χώρα.  Συντονισμός με τα λαϊκά κινήματα της περιοχής, για το ξήλωμα των ξένων βάσεων, για την απεμπλοκή από τους θανατηφόρους ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                              ΛΑΜΙΑ    7 12 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου