Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά την Κυριακή των Βαΐων. .....

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ


Του Ηλία Τσίγκα
 Μία από τις πέντε εκπρόσωπος της Στερεάς στην έκτακτη Γενική Συνέλευσης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα είναι η Δέσποινα Αργυρίου......

Η υποψήφια σύμβουλος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές αποτελεί επιλογή του Φάνη Σπανού και ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περφιερειακού συμβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος «Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφ. Στερεάς Ελλάδας και ορισμός μελών και Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής».
Εν τούτοις, δεν ήταν όλες οι προτάσεις προσώπων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας αποδεκτές από το Σώμα. Ο ορισμός του συμβούλου Εύβοιας Τάσου Βελισσαρίου της παράταξης Μπατζελή προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Στερεά Υπεροχής», Δημήτρη Αναγνωστάκη, που κατηγόρησε ευθέως Φάνη Σπανό και Κατερίνα Μπατζελή για συναλλαγή μεταξύ τους.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ζήτησε να ισχύσει η αναλογική εκπροσώπηση, με βάση τη δύναμη των παρατάξεων, και να απορριφθεί η λογική των “υπόγειων συμφωνιών” και “κρυφών συναλλαγών”, όπως έγινε για παράδειγμα με τον ορισμό εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.
Τι είναι η αγροδιατροφική σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας
Ο Φορέας αυτός προβλέπεται από το Νομοθετικό Πλαίσιο για τον Προγραμματισμό της Αγροδιατροφικής Ανάπτυξης. Πέραν της πρωτοβουλίας και της πρόσκλησης προς κάθε φορέα, επιχείρηση, συνεταιρισμό ή ιδιώτη, η Περιφέρεια Στερεάς διατηρεί σημαντική συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για συλλογική ενέργεια φορέων της Περιφέρειας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα ως κρίσιμου συντελεστή της περιφερειακής και της τοπικής ανάπτυξης. Αποτελεί ενιαίο σύμπλεγμα με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας από τους οποίους τροφοδοτείται σε υλικά και υπηρεσίες αλλά και τροφοδοτεί. Οι παραγωγοι, επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα συμπράττουν για να εξασφαλίσουν συνέργειες, ώστε να επιτευχθούν πολλαπλάσια απτελέσματα. Η κοινή προώθηση εμπορικών σημάτων, η εκπόνηση κανόνων ποιότητας και η εφαρμογή

τοπικών συμφώνων ποιότητας, η κοινή ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών , η ανάδειξη τοπικών πλεονεκτημάτων, η αναζήτηση ευκαιριών στη συλλογική δράση είναι τέτοιες περιοχές όπου εμφανίζονται συνέργειες.

Εν Δελφοίς, έντυπη έκδοση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου