Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Επί της ουσίας και όχι “να είχαμε, να λέγαμε”


Δελτίο τύπου  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ   - απάντηση 
στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας
Δεν αποτελεί έκπληξη η τελευταία ανακοίνωση-επίθεση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας προς τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Σαρακιώτη.....

 Είναι άλλωστε κατανοητή η αγωνία της να αποπροσανατολίσει σε σχέση με τις αντιδράσεις της κοινωνίας που   εμφανίστηκαν ήδη και οι οποίες θα ενταθούν με όσα έχουν γίνει και όσα έρχονται ως «δώρα μνημονιακού» τύπου, παρότι βρισκόμαστε εκτός μνημονίων. 
Θα πρέπει, επίσης, να αναγνωρίσουμε πως αποτελεί προσφιλή συνήθεια και ... τέχνη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η αλλαγή της ατζέντας και η δημιουργία fake news.
Ένα είναι το γεγονός. Είστε πιστοί στην αρχή «όλα όσα έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταργηθούν και να επιστρέψουμε στην πολιτική του 2014», ή καλύτερα, είστε πιστοί στη ρήση του Υπουργού… Ανάπτυξης στο φόρουμ «Invest in Greece» στη Νέα Υόρκη όπου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνοντας: “Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα… Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, που κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη.”
Το δόγμα σας είναι «ιδιωτικοποιήσεις και πάλι ιδιωτικοποιήσεις». Ευαγγέλιό σας είναι η οικονομία της αγοράς. Το αν η κυβέρνηση  θα έχει σχέδιο ανάπτυξης με ευθύνη  για τον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό προφανώς δεν σας ενδιαφέρει. 
Λοιπόν, ας έλθετε να συζητήσουμε επί της ουσίας: 
Για την εξωτερική πολιτική και τις παλινωδίες της στη συμφωνία των Πρεσπών και τα Ελληνοτουρκικά. 
Για την οικονομία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε με ρυθμισμένο χρέος και με ένα μαξιλάρι ασφαλείας το οποίο τώρα παραδίδουν σε κάθε φύσεως «επενδυτές» χωρίς κανένα σχέδιο ή καλύτερα με το σχέδιο «ελάτε, πάρτε, με τη λογική της αγοράς και με το πεδίο ελεύθερο για την μικρή τους εξυπηρέτηση με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων». 
Η κυβέρνηση της ΝΔ ανατρέπει όλα όσα κέρδισε η χώρα μας στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, γυρνώντας μας πίσω στο 2012 και μάλιστα  χωρίς να δεσμεύεται πλέον από καμία μνημονιακή υποχρέωση.
Για τη μείωση του κοινωνικού κράτος (βλέπε επίδομα ενοικίου, επιδόματα ΑμΕΑ, επίδομα τέκνου κλπ καθώς τα ποσά που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020 είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019).  Παίρνουν πίσω ότι θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα την 13η σύνταξη.
Για τον σχεδιασμό της αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, εκ των οποίων 9 στους 10 πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ την κατώτατη εισφορά των 175 ευρώ που τώρα θα φτάσει τουλάχιστον στα 210 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 20% για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών. 
Για τη ΛΑΡΚΟ και την επαναφορά της τριχοτόμησης δηλ του σχεδίου τους του 2014. 
Για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Δεν πάει στο καλό ότι σχεδίασε και υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το φυσικό αέριο στη Στερεά και ειδικότερα στη Λαμία; Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν εγκρίνει τη διατήρηση πλειοψηφικού "πακέτου" (51%) συμμετοχής του δημοσίου στα δίκτυα (ΔΕΠΑ Υποδομών), σχέδιο που διασφάλιζε την ανάπτυξη του δικτύου στην ελληνική επικράτεια, με βάση το κοινωνικό όφελος και του σχεδιασμού των κεντρικών και περιφερειακών  αναγκών ανάπτυξης  της χώρας.
Τσιμουδιά βέβαια για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και την αξιοποίησή της έτσι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ την θεσμοθέτησε με την παραχώρησή της στο Δήμο Λαμίας, στην Περιφέρεια και το Επιμελητήριο.
Τι να πούμε, επίσης, για το επιτελικό – κομματικό κράτος με στελέχωση από «άριστους» χωρίς πτυχία και υψηλότατες απολαβές; Μεταξύ αυτών και στελέχη σας. Για τους κάθε είδους διοικητές ώστε να  ανταποδώσουν τις εξυπηρετήσεις με τις ψήφους στις εκλογές.  
Για την παιδεία και την υγεία με την αναστολή των θεσμοθετηθέντων διορισμών από το ΣΥΡΙΖΑ, με την αναστολή (κατάργηση) 38 τμημάτων ΑΕΙ μεταξύ των οποίων και του τμήματος Λογοθεραπείας στη Λαμία, με τη σχεδιαζόμενη ενθρόνιση του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία και τη δωρεά σε ιδιώτες των εγκαταστάσεων και του σύγχρονου εξοπλισμού τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκατέστησε;   
Τι να πούμε τέλος με την επικείμενη κατάργηση του “ΦιλόΔημος”, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, παρόλο που βρίσκει αντίθετο το σύνολο της ΚΕΔΕ και το οποίο χρηματοδοτικό εργαλείο έλυσε τα χέρια όλων των Δήμων της Φθιώτιδας στο ζήτημα της χρηματοδότησης έργων χωρίς να χρειάζεται να “παρακαλάνε” τον εκάστοτε υπουργό για να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα το κάθε έργο.
Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και αυτό της ασφάλειας -πρόσφατα ανασφάλειας- του πολίτη τι να πρωτοπούμε;
Και ο κατάλογος αυξάνεται πολύ για πέντε μόλις μήνες διακυβέρνησης... Ως και μαύρη βίβλο θα μπορούσε να γράψει κανείς.
Υ.Γ.: Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι ο σημερινός Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, αποφασίστηκε ομόφωνα να μπει στο ψηφοδέλτιο του νομού μας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας και επικυρώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Υπενθυμίζουμε, ακόμη, ότι στις τελευταίες εκλογές ήρθε τρίτος σε ψήφους στο σύνολο των εκλεγμένων βουλευτών της Φθιώτιδας και αυτό το αποφάσισαν οι πολίτες. Τέλος, παραπέμπουμε στο βιογραφικού του Βουλευτή για να αντιληφθεί ο κάθε καλόπιστος πολίτης το “πυροτέχνημα” της ανακοίνωσής σας .
Λαμία 13 Δεκεμβρίου 2019                 Από το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου