Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η μεγαλύτερη γενοκτονία εντόμων στην ιστορία σημειώθηκε μετά την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στην Αθήνα


Τραγικός ήταν ο απολογισμός μετά την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στην πρωτεύουσα,....


αφού εκατοντάδες χιλιάδες ήταν τα έντομα που βρήκαν φρικτό θάνατο εξαιτίας των μπλε λαμπτήρων που κοσμούν πλέον τον ουρανό του κέντρου της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, αμέτρητα είδη εντόμων, ανάμεσα στα οποία μύγες, κουνούπια, ακρίδες και κατσαρίδες, μαγνητίστηκαν από την έντονη μπλε λάμψη και πλησίασαν αρκετά, με το αποτέλεσμα να είναι μοιραίο.
Σα να μπαίνεις σε χασάπικο στην Κυψέλη και κάθε 5’’ να ακούγεται «τζζζττ»  
Έτσι, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι δρόμοι της πόλης έχουν γεμίσει νεκρά έντομα, τα οποία ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, εγγυήθηκε ότι θα στολίσει με ειδικά λαμπιόνια. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί με τον δέοντα σεβασμό όσα συμβαίνουν και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο.
πηγή.Το κουλούρι


2 σχόλια:

  1. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.Οικολογική εντομοκτονία, μιας και λόγω των μέχρι προ ημερών καιρικών συνθηκών τα έντομα είχαν πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αθήνα μοιάζει με σούργελο και, καθώς φαίνεται, η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραδώσει τον εορταστικό φωτισμό της πόλης σε ιδιώτες αποδεικνύεται μάλλον ατυχής.

    Ετσι, σε άλλη πόλη νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Πανεπιστημίου και σε...
    άλλη στη Βασιλίσσης Σοφίας. Συνολικά 19 εταιρείες ανέλαβαν να στολίσουν με φώτα (προσφέροντάς τα στον δήμο και για επόμενες χρήσεις, είτε και αναλαμβάνοντας τη φετινή τοποθέτησή τους) 16 κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

    Εναν δρόμο λοιπόν ανέλαβε η Coca Cola (παρακάτω) έναν άλλον η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (παραπάνω). Τα αποτελέσματα τα βλέπετε από μόνοι σας.
    Το ακόμα πιο ωραίο πάντως με τις αντιδράσεις για το φωτισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας είναι που έχουμε, όπως μας λένε, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση in progress. «Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τεστάρουμε τα σενάρια, μέχρι και την Τρίτη θα γίνονται δοκιμές για να δούμε ποια φώτα ταιριάζουν καλύτερα με τα κτίρια των Αθηνών» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1 η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου. «Ελπίζω πραγματικά όταν να τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια», είπε με τη σειρά του και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαρακτηρίζοντας «τολμηρή» την πρόταση.

    Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε εξέλιξη και με δοκιμές, ομολογουμένως, δεν έχει τύχει να ξαναζήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή