Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

OI MAΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ


Τo κατάστημα του Ταχυδρομείου στην Άμφισσα επισκέφτηκαν οι μικροί μαθητές της Α΄Δημοτικού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων......
 Ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Άμφισσας μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της σημερινής ημέρας και ανάφερε πως "Η 9η Οκτωβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) στη Βέρνη της Ελβετίας, με σύμβαση που υπογράφηκε στις 9 Οκτωβρίου 1874 και άρχισε να εφαρμόζεται από 1 Ιουλίου 1874. Η UPU ήταν η αρχή της παγκόσμιας επανάστασης επικοινωνιών, εισάγοντας την ικανότητα να γράφεις σε άλλους σε όλο τον κόσμο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Προβολής-Δημοσίευσης ξεκίνησε το 1969.
Έκτοτε, οι χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε εορτασμούς για να τονίσουν τη σημασία της ταχυδρομικής υπηρεσίας". Επίσης, εξήγησε στους μικρούς μαθητές τον τρόπο λειτουργίας των ΕΛΤΑ, το πως γίνεται η παράδοση και η παραλαβή ενός γράμματος, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεί. Ευχαριστούμε τον κ. Σάββα Γιαννοσπύρο για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για τη φιλοξενία στα Ταχυδρομείο Άμφισσας.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Παπούλιας
Περισσότερα στο blog του σχολείου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου