Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Μόλις γύρισα από το ATM και .....αυτάάάά!!!!!!!!!

Λοιπόν...
Μόλις γύρισα από το ATM. Μπροστά μου τρεις πρόσφυγες, αραβικής καταγωγής. .....
Προσπαθούν να βγάλουν λεφτά, αλλά δε τα καταφέρνουν, εγώ βαριέμαι και λίγο με το «έτσι θέλω», πάω να βοηθήσω να τελειώνουμε κάποτε.
Οπότε, διαπιστώνω (με τα μάτια μου πλέον) τα εξής:
- Οι κάρτες ανάληψης που έχουν, είναι γαλάζιες και γράφουν UNHCR, δηλαδή «Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», Που σημαίνει: τα λεφτά ΔΕΝ «είναι ελληνικά», και τέλος τα παραμύθια των (τρομάρα τους) «πατριωτών».
- Το ΑΤΜ δεν τους δίνει τα 90€ που προσπαθούν να σηκώσουν (τόσα παίρνουν), και βγάζει το μήνυμα «Θα γίνει κράτηση 2,5€». Δηλαδή, ο τύπος προσπαθεί να σηκώσει 90€ αλλά η τράπεζα θέλει την προμήθειά της (εκπληξούλα;) και δεν του τα δίνει, αυτός δεν καταλαβαίνει τι παίζει, του εξηγώ με αγγλικά (που δεν πολυκαταλαβαίνει) και νοήματα, τελικά το πιάνει, σηκώνει 80€ και φεύγει. Η καλή μας τράπεζα, τσεπώνει και από την προσφυγική κρίση.
Μετά, έκανα έναν απλό υπολογισμό. Είναι στο νησί περίπου 12,000 πρόσφυγες. Αν από αυτούς παίρνουν αυτό το επίδομα οι 5,000 ας πούμε, αυτό μας κάνει 450,000€ που μπαίνουν *κάθε μήνα* στο νησί και σε ποιων τις τσέπες καταλήγουν (ρητορικό ερώτημα).
Αυτάάάά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου