Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Για την επικίνδυνη παραχάραξη της ιστορίας με την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού


Με αφορμή την 23η Αυγούστου που έχει καθιερωθεί ως "Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων" η ΕΕ προκαλεί και πάλι με αντικομμουνιστικές δηλώσεις .....
εκπροσώπων της, του Α' Αντιπροέδρου της Ε. Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς και της Επιτρόπου Δικαιοσύνης Βιέρας Γιούροβα, προπαγανδίζοντας την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό(!).
Αναπαράγουν τη συκοφαντία περί συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία λόγω της υπογραφής του συμφώνου μη επίθεσης Μόλοτοφ -Ρίμπεντροπ στις 23 Αυγούστου 1939 που έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΣΣΔ να προετοιμαστεί καλύτερα για να αποκρούσει την επερχόμενη επίθεση του Χίτλερ εναντίον της. Έγινε μετά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις των μη φασιστικών κρατών για υπογραφή Αντιφασιστικής Συμφωνίας και την υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου το Μάρτη του '39, όπου οι Αγγλογάλλοι ιμπεριαλιστές με τους Χίτλερ -Μουσολίνι παρέδωσαν την Τσεχοσλοβακία στο Χίτλερ μεθοδεύοντας την επίθεση των ναζί προς ανατολάς ενάντια στην ΕΣΣΔ....
Οι εκπρόσωποι της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι κυρίαρχη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο αντικομμουνισμός. Με τις αντικομμουνιστικές φιέστες και την ανιστόρητη επιχείρηση να εξισώνουν τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού- αθωώνοντας το ναζισμό – φασισμό και τα εγκλήματα του- επιδιώκουν να θάψουν την ιστορική αλήθεια πως η ΕΣΣΔ και τα αντιστασιακά κινήματα των λαών με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά κόμματα είναι εκείνοι που τσάκισαν το φασισμό και απελευθέρωσαν τους λαούς από τον εγκληματικό ναζισμό. Προσπαθούν να ξεχαστεί το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ έδωσε στον αγώνα 20 εκατομμύρια νεκρούς και περισσότερους τραυματίες με ανυπολόγιστες ζημιές και υλικές καταστροφές. Ότι ακόμα και η μικρή Ελλάδα όπως και άλλες χώρες πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ενώ, ήταν τα μονοπώλια των Αγγλογάλλων και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών πουν στήριξαν οικονομικά και πολιτικά την άνοδο του Χίτλερ ακόμα και στη διάρκεια του Β’ παγκόσμιου πολέμου... Γι' αυτό η ιμπεριαλιστική ΕΕ, με στόχο την μακροημέρευση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ευθύνεται για την άνοδο και τα εγκλήματα του φασισμού -ναζισμού επιχειρεί την αντιστροφή της πραγματικότητας για να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Να μη μαθαίνει η νεολαία την αλήθεια.
Ματαιοπονούν. Είναι βαθιά γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία που γράφτηκε με το αίμα των λαών και σφραγίστηκε με τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Παραμένει άσβεστη και φωτεινή η ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, μαζί με τους λαούς και τα Κομμουνιστικά κόμματα νίκησαν το φασισμό.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκπροσωπώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και μαχητές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες της χώρας μας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα εγκλήματα του φασισμού -ναζισμού αλλά και την καίρια συμβολή -συνεισφορά της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού για το τσάκισμα του φασιστικού τέρατος, καταγγέλλουμε την ΕΕ για την αντικομμουνιστική συκοφαντική επιχείρηση εξίσωσης του σοσιαλισμού -κομμουνισμού με τον εγκληματικό βάρβαρο ναζισμό.
Ως αντιστασιακοί καταδικάζουμε την προσπάθεια αθώωσης του ναζισμού και τις εκδηλώσεις δικαίωσης και απόδοσης τιμής στα ναζιστικά τάγματα των Ες-Ες και τους συνεργάτες των ναζί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης ΚΚ χωρών της ΕΕ, όπως της Βαλτικής, την απαγόρευση χρήσης κομμουνιστικών Αντιστασιακών συμβόλων, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.
Εμείς οι αγωνιστές της Αντίστασης οι απόγονοι και οι φίλοι μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντικομμουνιστική ιμπεριαλιστική ΕΕ και σε κάθε προσπάθειά τους να παραχαράξουν την ιστορία και να συκοφαντήσουν την προσφορά του σοσιαλισμού -κομμουνισμού στους λαούς και με το τσάκισμα του ναζισμού συμβάλλοντας στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό για το οριστικό ξερίζωμα των αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν το φασισμό και τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου