Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Πέθανε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Λεωνίδας Μακρυγιάννης από την Ελάτεια


Θλίψη την Ελάτεια από όπου και καταγόταν
Γέμισε με θλίψη η οικογένεια του κλασικού αθλητισμού, καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, ένας από τους αθλητές που διέγραψαν λαμπρή πορεία.....

Ο λόγος για τον Λεωνίδα Μακρυγιάννη, ο οποίος υπήρξε κυρίαρχος του ακοντισμού τη δεκαετία του '70, τόσο με τα χρώματα του Εθνικού Γ.Σ., όσο και με την Εθνική ομάδα, της οποίας αποτέλεσε μέλος για πολλά χρόνια. 
Αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ και έχει μείνει στη μνήμη όλων, ο αγώνας του 1970 στη Λαμία, όταν έστειλε τόσο μακριά το ακόντιό του, ώστε έφτασε στην απέναντι εστία και καρφώθηκε στα δίχτυα.
Από τα αθλητικά του χρόνια στον Εθνικό, υπήρξε ακόλουθος του Κάρολου Παπούλια και οδηγός του από τη θητεία του τελευταίου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και όταν ανέλαβε στην προεδρεία της Δημοκρατίας.
«Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους τους, ενώ τη βαθιά του λύπη εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, που υπήρξε με τον εκλιπόντα για χρόνια συναθλητής στην εθνική ομάδα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη (14/8) στις 5:30 το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου