Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

74 χρόνια Χιροσίμα - Ναγκασάκι



 Εβδομήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας. 6 και 9 Αυγούστου του 1945 το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.....
Προκάλεσε χιλιάδες «χιμπακούσα» και τερατογενέσεις εξ αιτίας της ραδιενέργειας. Ισοπέδωσε τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος ήταν οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H προπαγάνδα των αστών, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους, χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ, ουσιαστικά, ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει! 
Τιμάμε σήμερα τα θύματα των Χιροσίμα – Ναγκασάκι. Τιμάμε τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων όπου γης. Όπου ματώνουν άνθρωποι για τα συμφέροντα του διεθνοποιημένου πλέον κεφαλαίου. 
    Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και αναπτύσσονται ισχυροί ανταγωνισμοί με  Ρωσία - Κίνα για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς. Εμπλέκονται εδώ δεκάδες άλλα κράτη - και η Ελλάδα ανάμεσά τους. Η αστική τάξη κάθε χώρας διεκδικεί ένα μερίδιο από την καταλήστευση του πλούτου άλλων λαών. Μέσα σε αυτό το «κουβάρι» εντάσσονται τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. 
    Θερμές εστίες και εστίες πολέμου καίνε σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Γύρω μας συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός. Παρόμοια συμβαίνουν και στις θάλασσες της Άπω Ανατολής. 
    Το ΝΑΤΟϊκό δόγμα του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" απειλεί με νέες Χιροσίμες. Ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Η Ρωσία και η Κίνα δηλώνουν έτοιμες να μπουν στη θανάσιμη αντιπαράθεση για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δικών τους επιχειρηματικών κολοσσών.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Υλοποιεί τη ΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
    Θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Θα διατηρήσει το δίκτυο των βάσεων και στρατηγείων και θα υλοποιήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο κ.α.
    Το λιμάνι της Σούδας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση υποδοχής του αμερικανοΝΑΤΟϊκού στόλου, πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Ο Άραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Οι δρόμοι και τα λιμάνια της Β. Ελλάδας, που είναι κρίσιμα για τη διέλευση βαρέων οπλικών συστημάτων, αποτελούν στόχους σε ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Θα συνεχιστεί η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, ενώ, την ίδια ώρα το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί, μαζί με τις ΗΠΑ, το Ιράν.
    Η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει το μύθο πως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Αντίθετα, πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους ευρύτερης σύρραξης. Υπάρχει πλούσια ιστορική αρνητική πείρα από την πορεία του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Κύπρο με την πραγματοποίηση αυθαίρετων ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ συστήνουν «αυτοσυγκράτηση». Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει το γεγονός ως ευκαιρία για να προωθηθούν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού με μοντέλο τη Συμφωνία των Πρεσπών και κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των «εταίρων» μας. Απώτερος στόχος είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο με αμερικανοΝΑΤΟϊκή επικυριαρχία.
    Οι εξελίξεις απαιτούν από το λαό μας ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης του. Επιβάλλεται να αγωνίζεται με στόχους πάλης:
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο εξωτερικό.
• Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
• Να μη μεταφερθούν πυρηνικά στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
• Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου